Μάνος Καραγιάννης : Θα χειροτερέψει τα διλήμματα η Τουρκία στην Ελλάδα

Συντάκτης: την 22 Οκτωβρίου 2020

Ο Μάνος Καραγιάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Αμυντικών Σπουδών του King’s College London και στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, μιλώντας στο ράδιο 98.4 , υποστήριξε ότι ναι μεν είναι σωστό , όταν στην Αθήνα συνηθίζουν να λένε ότι η τάδε ή η δείνα κίνηση της Άγκυρας είναι παράνομη, άρα «δεν παράγει έννομο αποτέλεσμα», στο νομικό πεδίο του Διεθνούς Δικαίου. Όμως ο διεθνής παράγοντας σε ενδεχόμενες μελλοντικές διαπραγματεύσεις ναι μεν δεν θα το αγνοήσει αυτό, αλλά ομοίως δεν θα μπορεί να παραγνωρίσει τα τετελεσμένα ισχύος επί του πεδίου . Παράγει για την ώρα χωρίς αντίλογο , ντε φάκτο κυριαρχία επί της… «γαλάζιας πατρίδας». Αρχικά διά του «γκριζαρίσματος» σε διμερές επίπεδο. Ύστερα διά της εμπέδωσης διεθνώς του χώρου ως διαφιλονικούμενου. Εν συνεχεία με τη σιωπηρή παραίτηση της Ελλάδας από την άσκηση των δικαιωμάτων της. Βρισκόμαστε ήδη λίγο πριν από το τρίτο στάδιο.Οι επόμενοι μήνες θα είναι ακόμη δυσκολότεροι – και οι διαθέσιμες επιλογές ομοίως… ειδικά όταν η Τουρκία ανακοινώνει έρευνες και στο πεδίο της οριοθετημένης περιοχής μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου και νότια της Κρήτης, οπότε με δεδομένη την νομική ισχύ σε αυτή την περιοχή, το δίλημμα θα είναι ασφυκτικό για την Ελλάδα αν μπορεί να αποφύγει την στρατιωτική αντίδραση σε τυχόν παραβίαση του. Ο Μάνος Καραγιάννης μίλησε τέλος ως ειδικός και για τις τελευταίες εξελίξεις στον Καύκασο, με επίκεντρο το Ναγκόρνο Καραμπάχ.


Απόψεις Αναγνωστών
 1. Γιαννης Αβραμακης   On   22 Οκτωβρίου 2020 at 21:27

  Είμαι ΚΡΗΤΙΚΟΣ από τον Άγιο Νικόλαο που ζω στο Λονδίνο ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ.
  Και φυσικά θέλω να σας βλέπω και να σας ακούω. Ο κυριος Γιώργος Σαχίνης βγάζει παρα πολλούς ΦΙΛΟΥΣ μου από το ΦΒ μου στα προγράμματα του.

 2. Γιαννης Αβραμακης   On   23 Οκτωβρίου 2020 at 15:28

  Η Crete tv όπως και το radio 984.gr είναι η τηλεόραση και ραδιοφωνικός σταθμός που μου αρέσουν παρα πολύ, και αυτά γιατί από εσάς έχω μάθει και γνωρίσει παρα πολλούς ΚΑΛΟΥΣ , Ακαδημαϊκούς , Στρατιωτικους , και διάφορους αναλυτές.

  Τον κύριο Μανο Καραγιαννη τον ακούω πολύ συχνά, πολύ καλος και σωστός.

  Κύριε Γιώργο Σαχίνη , γιατί δεν έρχεσαι σε επικοινωνία με τον Δημήτρη Φιλληπιδη από την Νέα Υόρκη εκείνος είναι στο hellas.fm ‼️

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist