Μακριά η «Ελπίδα» για το αύριο στο Αρκαλοχώρι

Συντάκτης: την 21 Δεκεμβρίου 2022

Κώστας Γκαντάτσιος:  Οι χρόνοι επαναφοράς στην κανονικότητα Σεισμόπληκτων και Πολιτείας δεν συγκλίνουν
Μιλώντας στον 98.4 ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμόπληκτων η «Ελπίδα», περιγράφει με μελανά χρώματα τη ζωή όσων έμειναν στην περιοχή, εν μέσω χαλασμάτων, δυσκολιών, καθυστερήσεων, γραφειοκρατίας και πληθώρας υποσχέσεων.

14εις μήνες μετά το φονικό σεισμό αναφέρεται στα Χριστουγεννιάτικα δέντρα που στολίζονται σε ερειπωμένα χωριά, τα πράσινα σπίτια που επιβαρύνονται από τη μετασεισμική δραστηριότητα και τις καιρικές συνθήκες.

Τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι θέλουν αλλά δεν μπορούν να επιδιορθώσουν τις ζημιές.

Τα χαλάσματα που παραμένουν στους δρόμους. Τα 1.200 κόκκινα κτίρια που περιμένουν να προχωρήσουν οι διαδικασίες με ότι κινδύνους ελλοχεύουν.

Αναφέρεται στους 8.000 φακέλους που βρίσκονται στην αναμονή, τους 970 που πήραν την προέγκριση και τους 4εις που κατάφεραν να πάρουν την οριστική έγκριση, μετά από τόσους μήνες. Στους επιχειρηματίες, που σε ποσοστό 80% έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να προχωρήσουν.

Μιλά για τα 66 εκατομμύρια ευρώ που έχουν εγκριθεί μέσω της αρωγής αλλά δεν μπορούν να «πέσουν» στις επισκευές και στον κίνδυνο εφόσον πάνε σε άλλους σκοπούς να ζητηθούν πίσω με μεγάλες αυξήσεις.

«Θα αργήσουμε πολύ να δούμε την κανονικότητα. Η περιοχή μας ερημώνει. Γινόμαστε μόνο συλλέκτες πολιτικών υποσχέσεων» σημειώνει ενδεικτικά και γνωστοποιεί ότι από δω και στο εξής θα ασκηθούν εντονότερες πιέσεις καθώς οι χρόνοι Πολιτείας και Σεισμόπληκτων δεν συγκλίνουν.

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist