Μαίρη Μπόση : Επαναχάραξη διεθνών δεδομένων, σφαιρών επιρροής και συνόρων

Written by on 9 Νοεμβρίου 2023

Η πανεπιστημιακός στο χώρο της Πολιτικής Επιστήμης , ειδική σε θέματα διεθνούς πολιτικής βίας και διεθνούς ασφάλειας, Μαίρη Μπόση, μιλώντας στον 98.4, αναλύει τις εξελίξεις με επίκεντρο την αιματηρή κρίση στη Μέση Ανατολή και το επίδικο στη Λωρίδα της Γάζας, ως απόρροια μίας νέας γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής αντίληψης,  των διεθνώς δρώντων . Όπως εξηγεί , τίποτα πλέον δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως δεδομένο διεθνώς , ενώ η μανιχαιστική λογική ή είσαι μαζί μας ή είσαι απέναντι μας, δείχνει να κυριεύει κάθε ικμάδα στοιχειώδους λογικής στο διεθνές σύστημα υπερβαίνοντας ακόμη και τον κυνισμό του.

Η Μαίρη Μπόση, μιλάει για την στόχευση της παρούσας κυβέρνησης του Ισραήλ, την βαθιά στροφή της Ισραηλινής κοινωνίας, την αντίστοιχη άνοδο ακραίων Παλαιστιανιακών οργανώσεων, αλλά και το έγκλημα πολέμου που συντελείται στη Λωρίδα της Γάζας, προετοιμάζοντας όχι πολιτική λύση δύο κρατών, αλλά εκτοπισμού των Παλαιστινίων από την περιοχή.

Μιλάει ακόμη για την άνοδο ακραίων αντιλήψεων στη Ευρώπη και τις ΗΠΑ με το μεταναστευτικό κυρίαρχο στη δημόσια ατζέντα, αλλά  και του εκ παραλλήλου κύματος αντισημιτισμού και αντιμουσουλμανισμού που φουντώνει  στη Δύση. Αναφέρεται ακόμη στο ρόλο της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή και διερωτάται αν η Ελληνική εξωτερική πολιτική έχει αντίληψη του τι συντελείται ή αν λειτουργεία με άγνοια των εξελίξεων ή και αφέλεια.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist