Μ. Χωραφάς: Τους ζητάμε να μας αφήσουν να καταθέσουμε τις απόψεις μας για τα τροχαία

Συντάκτης: την 9 Απριλίου 2021

Ο Θεσμοθετημένος Σύμβουλος της Πολιτείας το ΤΕΕ/ΤΑΚ ζητά στοιχεία του Εθνικού Σχεδίου Δράσης Οδικής Ασφάλειας

 

«Απορίας άξιο» η στάση της Πολιτείας απέναντι στους συνεργάτες της, όταν το ΤΕΕ/ΤΑΚ με επιστολή του προς το Υπουργείο Μεταφορών ζητά να πάρει στοιχεία της Εθνικής Στρατηγικής και του Εθνικού Σχεδίου Δράσης Οδικής Ασφάλειας που παρουσίασαν αρχές Φεβρουαρίου με στόχο να καθοριστούν οι βασικές δράσεις της επόμενης δεκαετίας ώστε να επιτευχθεί ο βασικός στόχος της μείωσης των νεκρών αλλά και των σοβαρά τραυματιών κατά 50% έως το 2030, αλλά και ο μηδενισμός των θανάτων από τροχαία έως το 2050.

 

Στην επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Ανατολικής Κρήτης ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας έχει μελετήσει διεξοδικά την παρουσίαση του υλικού και θέλει να συμβάλλει με τις απόψεις του στην προσθήκη επιμέρους δράσεων, με δεδομένο ότι η Κρήτη είναι στις πρώτες θέσεις των θανάτων από τροχαία συμβάντα ενώ έχει επιπλέον θλιβερές πρωτιές σε παραβάσεις που σχετίζονται με οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, τροχαίους θανάτους με εμπλεκόμενο ένα μόνο όχημα κ.α.

Δυστυχώς το πλήρες κείμενο του σχεδίου δεν υπάρχει διαθέσιμο στο ευρύ κοινό (διαδικτυακά ή σε όποια άλλη μορφή για ουσιαστική δημόσια διαβούλευση) μέχρι σήμερα, ούτε και η εθνική στρατηγική σύμφωνα με την οποία αναπτύσσεται και αποτελεί εξειδίκευση.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η από πλευράς μας ουσιαστική και σε βάθος επεξεργασία του, αλλά και να μην δίνεται η δυνατότητα διαπίστωσης της εφαρμογής του στις προωθούμενες αλλαγές στην νομοθεσία (όπως στον Ν. 4784/ 2021). ΤΕΕ – ΤΜ ΑΝ. ΚΡΗΤΗΣ – 540 – 06/04/2021 .

Ως εκ τούτου παρακαλούμε όπως μας καταστήσετε κοινωνούς αυτών των πληροφοριών, και πιο συγκεκριμένα: – Να μας κοινοποιήσετε το πλήρες κείμενο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Οδική Ασφάλεια με τους συνοδευτικούς πίνακες και χάρτες, – να μας κοινοποιήσετε την πρόσφατη Εθνική Στρατηγική για την Οδική Ασφάλεια σύμφωνα με την οποία συντάσσεται το Σχέδιο Δράσης.

Κλείνοντας και αφού τονίσουμε την σημαντικότητα της πρωτοβουλίας σύνταξης του σχεδίου και της εξειδίκευσης των δράσεων εφαρμογής του, θα επιθυμούσαμε να μας παρουσιάσετε τους βασικούς άξονες δράσης και τις απαιτούμενες εφαρμοστικές διατάξεις του σχεδίου για την υλοποίηση των στόχων του.

 

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist