Λευτέρης Κουσούλης: Η συντριβή ΣΥΡΙΖΑ το γεγονός της 21ης Μαίου, τον Ανεξέλεγκτο Πρωθυπουργού το θέμα της 25ης Ιουνίου

Συντάκτης: την 23 Μαΐου 2023

Ο πολιτικός επιστήμονας – αναλυτής και σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας μιλώντας στον 98.4 , αναλύει γιατί κατά την γνώμη του το βασικό γεγονός είναι η εκλογική συντριβή των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές της 21ης Μαίου, τονίζοντας την παντελή έλλειψη συγχρονισμού του κόμματος με τις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας .

Όπως σημειώνει αυτή είναι και μία από τις βασικές αιτίες εκλογικής εκτόξευσης της ΝΔ στο ισχυρό ποσοστό του 41% με σύστημα απλής αναλογικής. Από την άλλη όπως σημειώνει οι εκλογές της 25ης Ιουνίου, είναι μια εντελώς διαφορετική συνθήκη, όχι ως προς το ποιος θα σχηματίσει κυβέρνηση, αλλά για το αν αυτή θα είναι παντοδύναμη με έναν πρωθυπουργό ανεξέλεγκτο “μονάρχη”, έτσι όπως είναι δομημένο το κοινοβουλευτικό – κυβερνητικό σύστημα της χώρας.

Η κάλπης της 25ης  Ιουνίου θα απαντήσει επίσης του τι είδους και μορφή θα έχει η αξιωματική αντιπολίτευση, ως θεσμικό αντίβαρο στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

Ο κ. Κουσούλης , αναλύει επίσης γιατί η ελληνική κοινωνία είναι μια καθυστερημένη πολιτικά κοινωνία, που αντιλαμβάνεται την πολιτική εξουσία, με όρους δέους.


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist