Λ. Βατικιώτης : Οι Έλληνες του Ντονέτσκ και η άλλη όψη του πολέμου στην Ουκρανία

Written by on 5 Δεκεμβρίου 2023

Ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος, Λεωνίδας Βατικιώτης,  ταξίδεψε στο Ντονέτσκ για μια από τις ελάχιστες  δημοσιογραφικές  αποστολές στην περιοχή της Ανατολικής Ουκρανίας που ελέγχει πλήρως πλέον η Ρωσία. Μιλώντας στον 98.4  παρέθεσε , όσα είδε ,άκουσε, διαπίστωσε και συζήτησε ιδίως με τους Έλληνες στην καταγωγή κατοίκους σε περιοχές όπως η Μαριούπολη και ο Σαρτανάς .

Όπως τονίζει, ο Ελληνισμός που αριθμεί χιλιάδες κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή, κάνει την παρουσία του αισθητή παντού! Ο Ελληνισμός είναι εκεί. Η Ελλάδα που είναι ,ειδικά μετά από την έναρξη του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας; Δυστυχώς πουθενά, τονίζει . Ακόμη χειρότερα την ώρα που άλλες χώρες της Ε.Ε. κάνουν μέσω διάφορων καναλιών , ότι μπορούν για την διευκόλυνση ομογενών τους με βίζες , η Ελλάδα φαίνεται να λειτουργεί “τιμωρητικά” στους ομογενείς της,  κάνοντας τους την ζωή δύσκολη ακόμη και για μια ταξιδιωτική βίζα.

Η αίσθηση που επικρατεί στους κατοίκους των περιοχών που ελέγχει η Ρωσία , λέει ο Λεωνίδας Βατικιώτης, είναι πως ο πόλεμος στην Ουκρανία οδεύει προς τερματισμό, ενώ αίσθηση προκαλούν και όσα αναφέρει για το που έχουν καταλήξει το μεγαλύτερο μέρος των 160 δις ευρώ περίπου μέχρι στιγμής από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. ως οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist