K. Παπαδάκης : Που αποσκοπούν οι επικοινωνιακές μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη

Written by on 25 Ιανουαρίου 2024

Ο γνωστός ποινικολόγος και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Κώστας Παπαδάκης , μιλάει στον 98.4 για τις αποκαλούμενες μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τόσο με τον λεγόμενο “δικαστικό Καλλικράτη” , όσο και με τις αλλαγές, στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Εξηγεί ότι το όλο εγχείρημα μετατρέπει την Δικαιοσύνη σε κατάσταση απόδοσης οικονομικών όρων και όχι σε θεσμό απόδοσης δικαίου, δυσχεραίνει την πρόσβαση των πολιτών ακόμη και στο πρώτο επίπεδο δικαστηρίων με την κατάργηση Ειρηνοδικείων , ενώ οικονομικά τα κόστη οδηγούν σε απόσταση από τα δικαστήρια για την απονομή δικαιοσύνης, τους μη οικονομικά δυνάμενους πολίτες. Ταυτόχρονα επιχειρείται η περαιτέρω εργαλειοποίηση της δικηγορικής δράσης με οικονομίστικους όρους, μετατρέποντας τους νομικούς από συμπαραστάτη των πολιτών , σε χώρο οικονομικών υπηρεσιών ανάλογα με το τίμημα.

Ο κ. Παπαδάκης μιλώντας για τις αλλαγές, στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αναλύει γιατί είναι μία  υπόθεση που δεν αφορά στενά τον νομικό κόσμο της χώρας , την Δικαιοσύνη και το Σωφρονιστικό μας σύστημα, αλλά όλη την Κοινωνία και τον σκληρό πυρήνα των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων μας , μέσα από το Σύνταγμα και τις πρόνοιες του για Ανθρωποκεντρικό Δίκαιο .


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist