Κ. Λουκόπουλος: Οι αλήθειες για τον Έβρο και οι στρατηγικές προεκτάσεις της Τουρκίας

Συντάκτης: την 26 Μαΐου 2020

Ο αντιστράτηγος ε.α. και αναλυτής στρατιωτικών και αμυντικών θεμάτων Κωνσταντίνος Λουκόπουλος , μιλώντας στον 98.4 με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στον Έβρο και το Μελισσοκομείο, σημείωσε ότι το Πρωτόκολλο του 1926 είναι δεδομένο και οι συντεταγμένες καθορίζουν την μεθόριο και όχι ρους του ποταμού..Ο κ. Λουκόπουλος , αναρωτήθηκε πόσα διαβήματα δόθηκαν και αν υπήρξε διάβημα από την Τουρκία.

Στην διαρροή το ΥΠΕΞ, τόνισε , δεν μας είπε σε τι αναφερόταν και περί ποιας κινητικότητας των Τούρκων στρατιωτών αναφέρεται και προφανώς επί ελληνικού εδάφους, που είναι και το μόνο που μας αφορά .Κατά τον κ. Λουκόπουλο, ήταν ατυχής δημόσια διπλωματία και ατυχής ο επικοινωνιακός χειρισμός με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν όρια στις φήμες. Όπως είπε, είναι ένα σοβαρό γεγονός πέρα από τα “δεκάδες” μέτρα και η με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ , το Σάββατο , η έγερση νέου θέματος, όπου φαίνεται ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει πλέον καν τις συντεταγμένες του Πρωτοκόλλου του 1926 και προσθέτει ένα ακόμα ζήτημα σε αυτό που ονομάζει εκείνη, ελληνοτουρκικές διάφορες, σε κάτι που μέχρι τώρα δεν είχε ποτέ αμφισβητηθεί, από την πλευρά της.

Κατά την εκτίμηση του , η Τουρκία προετοιμάζει και χερσαίες γκρίζες ζώνες γιατί υπάρχουν και άλλες περιοχές, που θα επιχειρήσει ενδεχομένως στον Έβρο να δημιουργήσει θέμα.


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist