Κ. Χρηστίδης : Οι κοινωνικοί καταχραστές πρέπει να αντιληφθούν τα όρια τους

Written by on 18 Απριλίου 2024

Ο Κοσμάς Χρηστίδης , επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ , ναύαρχος (ε.α.) μιλώντας στον 98.4 εξηγεί γιατί οι κοινωνικοί καταχραστές  κάθε μορφής εξουσίας πρέπει να αντιληφθούν ότι για όλα και για όλους υπάρχει κι ένα όριο ανοχής , από την ίδια την κοινωνία. Αναφερόμενος στα Τέμπη, τόνισε ότι ο συμβολισμός είναι ευρύτερος του ίδιου του πεδίου συγκάλυψης της τραγωδίας που επιχειρείται, αποτυπώνει ουσιαστικά ένα μοτίβο για την ίδια την χώρα, του “πάμε και όπως βγει…” . Ο κ. Χρηστίδης με αφορμή την επιχειρούμενη διάψευση του στη δημόσια τοποθέτηση του ως Λαρισαίου στη καταγωγή,  πως ο αγωγός του φυσικού αερίου δεν περνά κάτω από τις γραμμές στο σημείο του δυστυχήματος, επανέλαβε ότι ακόμη κι αυτό είναι μια απόδειξη του πως τα συστήματα εξουσίας θέλουν να αποφύγουν τις όποιες ευθύνες τους με συγκάλυψη.

Ο άλλοτε Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, δηλώνει οργή από τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, από το πνεύμα που κινείται η ελίτ και το πολιτικό σύστημα της χώρας, όταν “καταπίνει” τις προκλήσεις της Τουρκίας ακόμη και για τα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο , που είναι κλασσικό θέμα ΑΟΖ. Πολύ δε περισσότερο που ακούει Έλληνες πολιτικούς να αναφέρονται στο θέμα της Αιγιαλίτιδας ζώνης των 12 ν.μ. ως μη άξιο λόγου στις μεταξύ μας με την Τουρκία συζητήσεις ή την συμμετοχή μας στην υπόθεση του Κοσσυφοπεδίου, που όπως λέει μπορεί να γίνει υπόδειγμα από την Τουρκία και για το ψευδοκράτος της Κατοχής στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Αναφέρεται στην αμφισημία δηλώσεων γύρω από την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων και την έλλειψη στρατηγικής βάθους, σημειώνοντας ότι η απογοήτευση στο Πολεμικό Ναυτικό για παράδειγμα, οδηγεί ικανότατα στελέχη του , ακόμη και τώρα σε “έξοδο” από την ενεργό δράση.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist