ΙΝΚΑ: Εντός των ημερών κατατίθεται η συλλογική αγωγή κατά των παρόχων ενέργειας

Συντάκτης: την 28 Απριλίου 2022

Θύελλα οι αντιδράσεις του κόσμου για τα τιμολόγια ρεύματος

Στις 3.500 με 4.000 οι καταναλωτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής σε αυτή την αγωγή  διαμαρτυρόμενοι με τη ρήτρα αναπροσαρμογής που εκτοξεύει στα ύψη τις υποχρεώσεις των νοικοκυριών, λέει στον 98.4 ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης. Παράλληλα ενημερώνει πως τυχόν δικαίωση σημαίνει ότι η αναστολή διακοπής θα αφορά μόνο τους προσφεύγοντες οι οποίοι θα έχουν επιβαρυνθεί και με το ανάλογο κόστος.

Ο κος Λεχουρίτης αναφέρει πως το ΙΝΚΑ έχει ήδη αποστείλει αλλά χωρίς απάντηση κι αποτέλεσμα τόσο στη ΡΑΕ και στο αρμόδιο Υπουργείο, όσο και στον πρωθυπουργό επιστολή, με αίτημα όχι μόνο την αναστολή του μέτρου αλλά και τη σύναψη διακανονισμού με το σύνολο των παρόχων.

Υπενθυμίζεται ότι με βάσει τις δηλώσεις του προέδρου της  Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ Κώστα Μανιάτη, το διάστημα 1 έως 21 Απριλίου, οι εντολές διακοπής ήταν περίπου 26.500 , από τις οποίες έχουν εκτελεστεί  ήδη 6 με 6.500 χιλιάδες.

Ερωτηθείς για τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες γίνεται η διακοπή, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης του στην ΕΡΤ 1 ανέφερε ότι: «αυτό γίνεται αν έχεις απλήρωτο τον πρώτο λογαριασμό και τον δεύτερο».
«Εμείς δεν γνωρίζουμε» πρόσθεσε» τι χρήματα χρωστάει και ποια είναι η κατάσταση κάθε καταναλωτή, είμαστε υποχρεωμένοι όμως μετά από τις εντολές που έρχονται από τους παρόχους να κάνουμε τη διαδικασία της αποκοπής του ηλεκτρικού ρεύματος».

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist