Ηλ. Σιώρας : Στα όρια τους τα Δημόσια Νοσοκομεία , ενώ η Κυβέρνηση αυτό-συγχαίρεται

Συντάκτης: την 13 Ιουλίου 2021

Ο Ηλίας Σιώρας , μια από τις εμβληματικές φυσιογνωμίες των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία, αν και στην σύνταξη πλέον, με εθελοντική όμως προσφορά στα νοσοκομεία, δήλωσε με αφορμή και τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, ότι παρά τους κυβερνητικούς αυτο-επαίνους , τα δημόσια νοσοκομεία , 18 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, είναι στα όρια τους και με λίγη αυξημένη πίεση το επόμενο διάστημα, οι αντοχές τους είναι αμφίβολο πόσο θα συνεχιστούν.

Αντί για λήψη ουσιαστικών μέτρων δημόσιας υγείας στη κοινότητα, ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού, παραμένουμε στο αφήγημα των εμβολίων ως μοναδικό όπλο και μάλιστα αντί της πειθούς, μπαίνουμε στα μονοπάτια της υποχρεωτικότητας, με αμφίβολα αποτελέσματα. Την ίδια ώρα το αποδυναμωμένο δημόσιο σύστημα υγείας εδώ και δύο δεκαετίες από την πρωτοβάθμια φροντίδα έως τα δημόσια νοσοκομεία, προμηνύει αρνητικές εξελίξεις και περαιτέρω αποσάθρωση του.

Ο κ. Σιώρας, μίλησε ταυτόχρονα για τις συνθήκες εργασίας και τις ελλείψεις του υγειονομικού προσωπικού, τις υποδομές αλλά και την πορεία προς την ιδιωτικοποίηση βασικών και ζωτικών λειτουργιών των δημόσιων νοσοκομείων.


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist