Η Βασίλισσα Ελισάβετ απόλαυσε εικονικά παιδική Συμφωνική Ορχήστρα από την Κύπρο

Συντάκτης: την 1 Δεκεμβρίου 2020

Η Βασίλισσα Ελισάβετ τίμησε την Κύπρια Νικολέττα Πολυδώρου.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ απόλαυσε εικονικά την παιδική Συμφωνική Ορχήστρα Sistema από την Κύπρο και συνομίλησε με την υπεύθυνη της ορχήστρας, Νικολέττα Πολυδώρου.

Η Βασίλισσα έλαβε μέρος πρόσφατα σε βιντεοκλήση που είχε σκοπό να τιμήσει τους εθελοντές της Κοινοπολιτείας των Εθνών, της εθελοντικής – ελεύθερης ένωσης 54 ανεξάρτητων κρατών που είναι πρώην αποικίες της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Η 94χρονη Ελισάβετ συνομίλησε με τους τρεις νικητές του βραβείου «Commonwealth Points of Light», τη Νικολέττα Πολυδώρου από την Κύπρο, τον Len Petters από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο και τον Ruy Santos από τη Μοζαμβίκη και τους συνεχάρη για τα επιτεύγματά τους, ενώ εξήρε τη σημασία του εθελοντισμού σε ολόκληρη την Κοινοπολιτεία.

Η Νικολέττα Πολυδώρου έλαβε το βραβείο νωρίτερα φέτος στη Λευκωσία από τον Αναπληρωτή Βρετανό Ύπατο Αρμοστή στην Κύπρο, Ian Whitting.

Με αφορμή, μάλιστα, την πρόσφατη 75η επέτειο γάμου της με τον Πρίγκιπα Φίλιππο, η Βασίλισσας Ελισάβετ απόλαυσε κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης την πρώτη της εικονική μουσική παράσταση.

45 παιδιά από την κυπριακή Συμφωνική Ορχήστρα Sistema παρουσίασαν ένα ακυκλοφόρητο κομμάτι με τίτλο «Modus Cyrpius», το οποίο θα κάνει πρεμιέρα την επόμενη εβδομάδα.

Το έργο έχει συνθέσει ο Κύπριος συνθέτης Ανδρέας Μιχαλόπουλος.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Sistema «μεταμορφώνει τις ζωές» των παιδιών, πολλά από τα οποία προέρχονται από προσφυγικές οικογένειες.

Μέσω του κοινωνικού προγράμματός της, η ορχήστρα παρέχει δωρεάν μαθήματα και όργανα μουσικής σε παιδιά από κοινότητες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και προκλήσεις και στοχεύει να κάνει τη μουσική εκπαίδευση προσβάσιμη σε όλα τα παιδιά και τους νέους που ζουν στην Κύπρο.


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist