«Η Ελλάδα μετά την Επανάσταση – Καλλιτεχνικοί Θησαυροί από τη Συλλογή Κρασάκη»

Συντάκτης: την 27 Οκτωβρίου 2021

Η έκθεση που φιλοξενείτε στη Δημοτική Πινακοθήκη, πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, διοργανώνεται από το Δήμο Χανίων και τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία θα την εγκαινιάσει στις 30 Οκτωβρίου 2021.

Θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και τις 30 Μαρτίου 2022.

Όπως ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης είπε στον 98.4 οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δουν έργα που φέρουν τις υπογραφές μεγάλων καλλιτεχνών, της Συλλογής Τίνας και Μιχάλη Κρασάκη, που ταξίδεψαν από την Κολωνία για να παρουσιαστούν για πρώτη φορά στη γενέτειρα του συλλέκτη και δημοσιογράφου της DeutcheWelle Μιχάλη Κρασάκη.

Περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής που φέρουν τις υπογραφές: Ιβάν Αϊβαζόφσκι, Βασίλι Πολένοφ, Πέτερ φον Ες , Χανς Κρίστιαν Χάνσεν, Νικηφόρου Λύτρα, Θεόδωρου Ράλλη Θεόδωρου Βρυζάκη.

Υδατογραφίες του Λούντβιχ Κέλνμπεργκερ του 1834, οι μόνες παγκοσμίως- που βρίσκονται σε ιδιωτικά χέρια,  αλλά και ρολόγια, φορεσιές, κεντήματα, περίτεχνα κοσμήματα, σφυρήλατα όπλα και πολύτιμες εκδόσεις.

Την  έκθεση οργάνωσε ο γενικός επιμελητής της διοργάνωσης ζωγράφος, αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, αντιπρόεδρος της Πινακοθήκης Χανίων Δημήτρης Ανδρεαδάκης.

Το αφιέρωμα θα συνοδεύει ένας πλούσια εικονογραφημένος κατάλογος 380 σελίδων (σε ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά) με κείμενα του ιστορικού τέχνης και επιμελητή των συλλογών του Ελληνικού́ Κοινοβουλίου Θοδωρή Κουτσογιάννη, της συγγραφέως Κατερίνας Σχινά, του συγγραφέα και δημοσιογράφου Νίκου Ψιλάκη, του ιστορικού-ερευνητή Ευτύχη Τζιρτζιλάκη, του επιμελητή της έκθεσης, Δημήτρη Ανδρεάδακη και χαιρετισμούς από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη και τον Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Πρόεδρο της Πινακοθήκης Χανίων, Γιάννη Γιαννακάκη.

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist