Γιώργος Ρωμανός : Οι αβεβαιότητες του πολυπολικού κόσμου και η Μέση Ανατολή

Written by on 8 Νοεμβρίου 2023

Οι διαρκείς κρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο , δεν  οδηγούν σε  παγκόσμια σύρραξη πυρηνικού ολέθρου, αλλά σε σκληρές περιφερειακά συγκρούσεις, ως αποτέλεσμα ενός πολυπολικού κόσμου που ακόμη δεν έχει βρει την ισορροπία του, είτε με θετικό , είτε με αρνητικό πρόσημο για τις κοινωνίες, λέει ο ιστορικός ερευνητής – αναλυτής και συγγραφέας Γιώργος Ρωμανός, μιλώντας στον 98.4 . Όπως σημειώνει στις κοινωνίες παρά την επιβολή των συστημάτων εξουσίας, ο ανώνυμος  πολίτης και η αντίδραση του θα κρίνουν πολλά στο νέο εκκρεμές της ιστορίας. Έχει το Ισραήλ την ισχύ να ισοπεδώσει την Γάζα;

Μπορεί δια της βίας να εκτοπίσει δύο εκατομμύρια ανθρώπους σε μία έρημο ή σε χώρες όπως οι Ευρωπαϊκές , ανάμεσα τους και η Ελλάδα ; Η απάντηση και στα δύο ερωτήματα είναι καταφατική. Θα είναι αυτή νίκη του Ισραήλ; Ο Γιώργος Ρωμανός, απαντά κατηγορηματικά όχι και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους το Ισραήλ δεν μπορεί να κερδίσει αυτή την αιματηρή αναμέτρηση.

Ο κ.Ρωμανός αναφέρεται διεξοδικά στη στάση της ελληνικής κυβέρνησης τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει ισορροπημένη στάση  και σε αυτή την κρίση.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist