Γ. Κουκουναράκης: Δεν ξεκινούν οι εξετάσεις για τα διπλώματα οδήγησης

Συντάκτης: την 12 Απριλίου 2019

Μεγάλες οι αδυναμίες παρά τις δηλώσεις στελεχών του Υπουργείου Το παραπάνω διαμηνύει μέσω του 98.4 ο γραμματέας του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών – Κυκλοφοριακής Αγωγής Γιώργος Κουκουναράκης μετά την αποστολή σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου προς τις Περιφέρειες της χώρας και τα δημοσιεύματα περί έναρξης της εξεταστικής πρακτικής διαδικασίας για την απόκτηση διπλώματος από τη Δευτέρα 15 Απριλίου. Συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας, είπε ότι υπήρξε συμφωνία του Υπουργείου Μεταφορών με τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες και αποδέχονται την ασφαλιστική κάλυψη οχημάτων και υποψηφίων οδηγών.

Μάλιστα με εγκύκλιο του προς τις Περιφέρειες ζητά να ενημερωθεί για τον προγραμματισμό της διενέργειας δοκιμασιών προσόντων υποψηφίων οδηγών, αφού όπως αναφέρει «αίρεται η όποια αμφιβολία περί δήθεν αδυναμίας δημιουργίας ασφαλιστικού προϊόντος από τις ασφαλιστικές εταιρείες για την παροχή των ασφαλιστικών καλύψεων στα εκπαιδευτικά οχήματα που προβλέπονται στην παράγραφο 10 του άρθρου 4 του Ν.4599/2019 ( Α 40). Η εγκύκλιος δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» μετά από συνάντηση στο υπουργείο Υποδομών – Μεταφορών με το αρμόδιο θεσμικό όργανο εκπροσώπησης των ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα (Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.), για το μεταβατικό στάδιο των 12 πρώτων μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου 4599/2019.

Ο Γραμματέας του Σωματείου εξήγησε μιλώντας στον 98.4 ότι οι οκτώ από τις εννέα ασφαλιστικές εταιρείες θα έχουν έτοιμο το πακέτο οικονομικής προσφοράς τους το Μάιο και ότι μόνο μία έχει πει πως μπορεί να ξεκινήσει παρά τα αδιευκρίνιστα σημεία κόστους και κάλυψης υποψηφίων – αυτοκινήτου – τρίτων. Ανεφάρμοστος παραμένει κι ο όρος της διεξαγωγής των εξετάσεων σε ειδικούς χώρους ή αποκλεισμένους χώρους από την Αστυνομία για την ασφάλεια υποψηφίων και τρίτων. Ο ίδιος χρεώνει την ανικανότητα εξεύρεσης λύσης στο Υπουργείο κι όχι σε εξεταστές ή εκπαιδευτές ,παρά την προσπάθεια που κάνει να τις επιρρίψει σε αυτούς κι επαναλαμβάνει ότι σε ομηρία βρίσκονται χιλιάδες υποψήφιοι κι εκπαιδευτές καθώς οι εξετάσεις έχουν να γίνουν από τις αρχές Οκτωβρίου.


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist