Γ. Κοντογιώργης : Η νέα πραγματικότητα , οι προκλήσεις και οι κίνδυνοι με το τέλος της Πανδημίας

Συντάκτης: την 27 Μαρτίου 2020

 

Ο καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Γιώργος Κοντογιώργης μιλώντας στον 98.4 , προσέγγισε το ζήτημα το πώς η συσπείρωση των κοινωνιών σήμερα γύρω από τις πολιτικές ηγεσίες , ελέω της παγκόσμιας διάστασης της πανδημίας του κορωνοιού , αποτελεί την έναρξη κοινωνικών διεργαισών με το τέλος του «συναγερμού» για την νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται , όπου κυρίαρχα η εργασία και μάλιστα η εξαρτημένη μετατρέπεται ραγδαία σε υπηρεσία έργου.

Το αν οι κοινωνίες θα οδηγηθούν βιαίως στο νέο μετασχηματισμό ή με διαδικασίες όπου οι ίδιες θα έχουν κυρίαρχο ρόλο , ιδίως μπέσα από διαδικτυακές δημοκρατικά οργανωμένες «τεχνολογικές Πνύκες» που έτσι όμως θα ενδυναμώνουν την έννοια του έθνους σε ένα διατύπωσε, είναι το ανοιχτό στοίχημα.

Όπως είπε ο κ. Κοντογιώργης, τέτοιοι ριζικοί μετασχηματισμοί, όπως αυτός που επέρχεται με το πέρας του συναγερμού για την πανδημία, αρχικά οδηγούν σε πισωγύρισμα τις κοινωνίες, αλλά είναι πολύ πιθανό παρά τον κίνδυνο για βίαιες μετατροπές, επειδή οι κοινωνίες ιδίως στη Δύση, έχουν ξεπεράσει πλέον σε ικανότητα και προοπτική τα πολιτικά τους συστήματα, να οδηγηθούμε σε μια νέα πραγματικότητα προς όφελος των κοινωνιών , διαφορετικά το κύμα ανεργίας και φτώχειας μετά την πανδημία , μπορεί να οδηγήσει σε βίαιες καταστάσεις και ανατροπές.


Απόψεις Αναγνωστών
  1. Λίτσα Λυμπεροπούλου   On   29 Μαρτίου 2020 at 13:20

    Εξαιρετικός ο καθηγητής. Συγχαρητήρια κ. Σαχίνη. Σας ευχαριστούμε πολύ κ σας παρακαλούμε να επαναλάβετε συνέντευξη με τον κ. Κοντογιώργη τόσο στο ραδιόφωνο όσο κ στις Αντιθέσεις.
    Εισθε ο μοναδικός φάρος του Ελληνισμού αυτή την κατασκότεινη χρονική περίοδο που διάγουμε και οι Έλληνες έχουμε Ανάγκη από τέτοιους λόγους για να μπορέσουμε να γνωρίσουμε, να συγκροτήσουμε, να ομονοήσουμε κ να εμψυχωθούμε για να προχωρήσουμε στην Νέα εποχή κ αφού ανάψουμε εκ νέου το φώς του πολιτισμού να τον διαδώσουμε ακόμη μία φορά σ’ ολόκληρο τον πλανήτη. Βλέπετε πρέπει να ξαναμάθουμε οι μεγαλύτεροι κ να διδαχθούν οι νεώτεροι ότι αυτός είναι ο ρόλος της φυλής μας κ του Έθνους μας πάνω στον πλανήτη, γι’ αυτό κ δεχόμαστε τα χτυπήματα μη υπάρξεως έθνους προ του 1821, ανταλλαγή του πληθυσμού….
    Θα νικήσουμε γιατί είμαστε υποχρεωμένοι κ πρέπει να μείνουμε κ ενωμένοι κ σ’ αυτό θα μας βοηθήσετε εσείς. Σας ευχαριστούμε, να έχετε φως, δύναμη κ αισιοδοξία.

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist