Γ. Ηλιόπουλος: Η πραγματική Σύγκρουση δεν ήταν μεταξύ δύο τρένων, αλλά μεταξύ εκτελεστικής εξουσίας και Κράτους Δικαίου

Written by on 29 Φεβρουαρίου 2024

Ο νομικός υποστηρικτής του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, Γιώργος Ηλιόπουλος , ο γιός του οποίου ταξίδευε με την επιβατική αμαξοστοιχία της τραγωδίας στα Τέμπη και διασώθηκε ως επιβάτης στο τρίτο βαγόνι με ελαφρύ τραυματισμό αλλά βαθιά ψυχικά τραύματα, μιλάει στον 98.4 για την νομική εξέλιξη της υπόθεσης έναν χρόνο μετά και σημειώνει ότι αυτός ο χρόνος απέδειξε πως η πραγματική σύγκρουση δεν ήταν μεταξύ των δύο τρένων με την εγκληματική συνέπεια τον θάνατο των 57 επισήμως επιβατών, αλλά και μίας ακόμη αγνοουμένης όπως είπε, αλλά η σύγκρουση μεταξύ της εκτελεστικής εξουσίας και του Κράτους Δικαίου. Ο κ. Ηλιόπουλος έδωσε και μια πολύ σημαντική διττή πληροφορία, ότι φέρεται να υπάρχει και μια αγνοούμενη ακόμη, ενώ όπως είπε ο γιός του που βγήκε από το τρίτο βαγόνι σώος με μικροτραυματισμό, σε  άλλους τραυματίες που βοήθησε να απεγκλωβιστούν διαπίστωσε χημικά εγκαύματα στο σώμα τους και στους οφθαλμούς τους.

Ο κ. Ηλιόπουλος, μίλησε νομικά αναλυτικά για τα λάθη και τις παραλείψεις που έχουν γίνει στην έρευνα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα  στα Τέμπη . Ο κ. Ηλιόπουλος ανέλυσε όλα όσα προκαλούν ερωτηματικά «7 μήνες μετά βρέθηκαν λείψανα μικρού ή μεγάλου μεγέθους αρκετά χιλιόμετρα μακρά από το χώρο της σύγκρουσης, χωρίς στη δικογραφία να υπάρχει το παραμικρό στοιχείο για το ποιος αποφάσισε και ποιοι συμμετείχαν αυτό. Επιπλέον, δεν πρόλαβαν οι εμπειρογνώμονες να κρίνουν το φαινόμενο της πυρόσφαιρας που δημιουργήθηκε από την έκρηξη αλλά και τη ραγδαία εξέλιξη της φωτιάς γιατί ορίστηκαν στην έρευνα μόνο μηχανολόγοι, ενώ έπρεπε να έχουν οριστεί χημικοί μηχανικοί. Ενώ έκπληξη προκαλεί ότι δεν τους τέθηκε ούτε ερώτημα για τη φωτιά αυτή».

Στη συνέχεια όπως περιγράφει  «υπήρχαν άτομα που καήκαν ζωντανά» αλλά δεν έγιναν βιοχημικές εξετάσεις στα άτομα που βρέθηκαν καμένα. Δεν έχει διευκρινιστεί η καύσιμη ύλη, η οποία προκάλεσε την αρχική ανάφλεξη και συνέβαλε στην εξέλιξης της φωτιάς αλλά σύμφωνα με το πόρισμα υπήρχε ξυλόλιο κατά 95%. «Ήταν καθαρό ξυλόλιο» είπε  ο κ. Ηλιόπουλος.

Επιπλέον, η περιοχή του δυστυχήματος μπαζώθηκε και 3 βαγόνια από την εμπορική αμαξοστοιχία μεταφέρθηκαν σε άλλο χώρο. Επίσης, εξαφανίστηκε το υλικό από τις κάμερες το οποίο είχε καταγράφει τη διαδρομή του εμπορικού τρένου «δεν διασώθηκε το υλικό γιατί καταγράφηκε πάνω σε αυτό κάτι άλλο ενώ είχε διαπραχθεί έγκλημα». «Η όλη κατάσταση που επικρατούσε πλήρους διάλυσης κάθε συστήματος και κάθε ασφαλιστικής δικλείδας οφειλόταν στο ότι δεν είχαν θεσπιστεί οι εθνικοί κανόνες ασφάλειας. Ακόμα και σήμερα δεν υπάρχουν» κατέληξε ο κ. Ηλιόπουλος. Σημείωσε δε με νόημα, η δικαιοσύνη πρέπει να απαντήσει, την αφορά ή όχι το γεγονός ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης , αυτός, αναγγέλλει ως μη όφειλε, έναρξη της δίκης τον Ιούλιο και αποστολή δειγμάτων σε εξειδικευμένο κέντρο -εργαστήρι του Καναδά και όχι οι προϊστάμενοι της κύριας ανάκρισης ;


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist