Γ. Αϋφαντής : ” Συμμετέχω” στις Ευρωεκλογές και τα μεγάλα γεωπολιτικά θέματα που μας αφορούν

Written by on 17 Απριλίου 2024

Ο πρέσβης ε.τ Γιώργος Αϋφαντής, εξηγεί στον 98.4 γιατί μετά την ιδρυτική διακήρυξη της 12ης Μαρτίου της επιτροπής για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο, πλέον η κίνηση κατέρχεται και στις ευρωεκλογές του Ιουνίου με ψηφοδέλτιο που ανακοινώνει την ερχόμενη Παρασκευή και την ονομασία : “ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο!”

Όπως εξηγεί  ο κ. Αϋφαντής , στη  συγκυρία των επικείμενων εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,  επιλέγουμε να παρέμβουμε στην εκλογική διαδικασία επειδή στην ΕΕ διακυβεύονται σημαντικές πτυχές της Ελληνικής εθνικής κυριαρχίας, όπως επίσης η ανεξαρτησία και ακεραιότητα της Κύπρου. Επιδιώκουμε την επαναφορά της μονίμως εκτροχιασμένης συζήτησης για τους όρους και στόχους της  συμμετοχής  Ελλήνων ευρωβουλευτών στο forum του Ευρωκοινοβουλίου: τί οφείλουν να πράξουν ώστε να ανακοπεί ο αφομοιωτικός και με όρους υποδεέστερου έθνους  εντοιχισμός  της Ελλάδας  σε μια Γερμανική, κατά μείζονα λόγο, Ευρώπη;

Επιλέγουμε, εν γνώσει μας, να συμμετάσχουμε σε εκλογική διαδικασία  πολλαπλά υπονομευμένη, τόσο σε  πολιτικό  όσο και επικοινωνιακό επίπεδο. Όμως, σκοπεύουμε να λειτουργήσουμε  ως καταλύτες που θα  κινητοποιήσουν τους Έλληνες,  εδώ και στην Κύπρο,  ώστε όλοι μαζί να δώσουμε νόημα και πολιτικό στόχο αντίστασης στο εκλογικό μοντέλο τύπου Eurovision που εφαρμόζεται γύρω μας. Θέλουμε, μαζί με όσους καταφέρουμε να ενεργοποιήσουμε, ν`αρχίσουμε ν`αλλάζουμε «την Ευρώπη». Αυτό δεν θα γίνει μόνον μέσα από αρθρογραφία, ημερίδες και συνέδρια,   συνομιλώντας με την Ιστορία ενώπιον του έκθαμβου κοινού. Η αναγκαία και ικανή συνθήκη της πολιτικής ανατροπής ,που την έχει ζωτική ανάγκη η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, έγκειται στην  παρέμβαση των ίδιων των πολιτών, στην δική τους πράξη.

Ταυτόχρονα ο κ. Αϋφαντής, μιλάει για και για μεγάλες γεωπολιτικές εξελίξεις με επίκεντρο την Μέση Ανατολή και τα σενάρια εμπλοκής της Ελλάδας σε διάφορα επίπεδα.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist