Φροντιστήρια Πουκαμισάς: «Ημέρες Καριέρας» και ΔΩΡΕΑΝ Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Συντάκτης: την 6 Μαΐου 2022

Η εκδήλωση – θεσμός, εδώ και 21 χρόνια στο Ηράκλειο, επιστρέφει όπως την αγαπήσαμε, δια ζώσης, λέει στον 98.4 ο Διευθυντής των φροντιστηρίων Ηρακλείου Μανόλης Μαυράκης.

 

Το Σάββατο 7 Μαΐου στις 17.30 το απόγευμα, ξενοδοχείο Atlantis, θα πραγματοποιηθεί η ανοικτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού «Ημέρες Καριέρας». Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου της πόλης και τους γονείς τους.

Εισηγητής ο κος Θοδωρής Θεοτόκης, Σύμβουλος Σπουδών της Οrientum (www.orientum.gr), κατεξοχήν αρμόδιος σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, σπουδών και αγοράς εργασίας στην Ελλάδα.

Στην εισήγησή του θα ξεκινήσει με τις αλλαγές που αφορούν το Νέο Λύκειο, το Νέο Σύστημα Εισαγωγής στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση που θα ισχύσει από την τρέχουσα χρονιά. Θα επιμείνει σε Συμβουλευτική προς γονείς και μαθητές , κίνητρα διαβάσματος , στοχοθεσία και τρόπους οργάνωσης προγράμματος και μελέτης από τους μαθητές.

Το κύριο μέρος της παρουσίασης του αφορά τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε σχέση με το αντικείμενο των σπουδών τους , τα επαγγελματικά τους δικαιώματα αλλά και τις επαγγελματικές τους προοπτικές. Θα προτείνει τεκμηριωμένα έξυπνες επιλογές σπουδών και επαγγέλματος, λαμβάνοντας υπόψη νέα δεδομένα της αγορά εργασίας. Θα αναφερθεί σε «εναλλακτικές καριέρες», δηλαδή σε επιλογές που μπορούν να οδηγήσουν σε διαφορετικές επαγγελματικές διαδρομές, οι οποίες έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας. Τέλος θα δώσει πρακτικές , πολύτιμες συμβουλές για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου για όσους δίνουν φέτος Πανελλήνιες εξετάσεις, δεδομένων των πολύ σοβαρών αλλαγών που ανακοινώθηκαν το προηγούμενο διάστημα .

Την επόμενη μέρα, 8 Μαΐου , δίδεται η ευκαιρία σε όσους μαθητές A΄ Λυκείου δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή, να περάσουν ΔΩΡΕΑΝ το test επαγγελματικού προσανατολισμού «Ariston Noisis Plus». (Πληροφορίες και συμμετοχές στο 2810 245 300).

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist