Εξώδικο των ξεναγών σε Υπουργό και Διοικητή e – ΕΦΚΑ

Συντάκτης: την 5 Απριλίου 2022

Κρίτων Πιπέρας: Στους δρόμους σήμερα οι Ξεναγοί που στερούνται ακόμα και το γιατρό τους

Με εξώδικο απαντά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών στον Υπουργό Εργασίας και στον διοικητή του e – ΕΦΚΑ διότι ακόμα παραμένει άλυτο το ζήτημα της καταμέτρησης των ενσήμων τους.

«Δεν υπήρξε καμία πρόοδος προς την επίλυση του σημαντικού αυτού προβλήματος και γι’ αυτό το λόγο ,η Ομοσπονδία μας, προκηρύσσει Πανελλαδική κινητοποίηση την Τρίτη 5 / 4 / 2022» αναφέρει μεταξύ άλλων στον 98.4 ο Πρόεδρος της Κρίτων Πιπέρας.

«Αποτέλεσμα της μη καταμέτρησης είναι: 1. Η μη έγκαιρη ανανέωση της ασφαλιστικής μας ικανότητας. 2. Η μη καταβολή επιδομάτων που δικαιούμαστε, όπως ΟΑΕΔ, ατυχημάτων, μητρότητας κλπ. 3. Η αδυναμία συνταξιοδότησης των Ξεναγών που συγκεντρώνουν όλες τις προϋποθέσεις» προσθέτει.
«Είναι κοινωνικά ανάλγητο να διακινδυνεύει κάθε χρόνο η ασφαλιστική μας ικανότητα. Είναι ανήκουστο οι Ξεναγοί να στερούνται το χειμερινό επίδομα ανεργίας, που νόμιμα δικαιούνται. Πόσο μάλλον όταν έχει προηγηθεί μία παρατεταμένη ,λόγω πανδημίας ,περίοδος ανεργίας. Είναι απάνθρωπο Ξεναγοί που έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης να μην μπορούν να συνταξιοδοτηθούν γιατί τα ένσημα τους δεν έχουν καταμετρηθεί και να εξαναγκάζονται έτσι να συνεχίζουν να εργάζονται», σημειώνει.

 

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist