Επιστροφή της Εισφοράς Αλληλεγγύης ζητά το ΕΝΔΙΣΥ

Written by on 14 Νοεμβρίου 2023

Επιστολή του Ενιαίου Δικτύου σε Πρωθυπουργό και Πολιτικούς Αρχηγούς

 

Τα χρήματα που έχουν εισπραχθεί για την Εισφορά Αλληλεγγύης, ανέρχονται σε πάνω από 9 δισ. Ευρώ έως σήμερα και με αυξητική τάση για κάθε μήνα και είναι κατατεθειμένα στον λογαριασμό της Τράπεζα της Ελλάδος

Επιστολή του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων προς τον πρωθυπουργό και τους Πολιτικούς Αρχηγούς ζητώντας την επιστροφή των ποσών της Εισφοράς Αλληλεγγύης στους δικαιούχους.

Τα χρήματα που έχουν εισπραχθεί για την Εισφορά Αλληλεγγύης, ανέρχονται σε πάνω από 9 δισ. Ευρώ έως σήμερα και με αυξητική τάση για κάθε μήνα και είναι κατατεθειμένα στον λογαριασμό της Τράπεζα της Ελλάδος .
Άρα, όπως σημειώνουν, με διάταξη νόμου μπορούν να επιστραφούν στους συνταξιούχους που έχουν υποστεί μια τόσο άδικη αφαίμαξη των εισοδημάτων τους, επί 14 συναπτά έτη, σημειώνει το Δίκτυο.


«Η Εισφορά Αλληλεγγύης είναι ένα από τα πιο άδικα μέτρα που υιοθέτησε η Πολιτεία από την εποχή των Μνημονίων και διατηρείται ακόμα και σήμερα. Αφορά πάνω από 750.000 συνταξιούχους, αριθμός ο οποίος με τις αυξήσεις που θα δώσει η Κυβέρνηση από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους (3-3,3%), είναι πιθανό να υπερβεί τις 900.000, Άρα το συγκεκριμένο χαράτσι, μειώνει το εισόδημά του 40% των συνταξιούχων» επισημαίνει, ο πρόεδρος του Νίκος Χατζόπουλος στο Ράδιο 98.4.


Από τον πρωθυπουργό ζητείτε να αναλάβει πρωτοβουλία και να επιστραφούν τα ποσά της Εισφοράς Αλληλεγγύης στους δικαιούχους, ενώ η ίδια επιστολή απεστάλη και στους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων της Βουλής, με κοινοποίηση στους Υπουργούς  Οικονομικών και Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist