ΕΝΔΙΣΥ: Η προσωπική διαφορά «τρώει» το 7,75% της αύξησης στους συνταξιούχους

Συντάκτης: την 29 Δεκεμβρίου 2022

«Να απολογηθούν Πρωθυπουργός και Υπουργός Εργασίας λέγοντας την αλήθεια»
Υπογράφηκε από τους Κωστή Χατζηδάκη και Θεόδωρο Σκυλακάκη η ΚΥΑ για την αύξηση των συντάξεων από 1ης-1ου – 2023, αλλά η ύπαρξη ή μη προσωπικής διαφοράς αποτελεί το κλειδί των πραγματικών αυξήσεων.

Θύελλα οι αντιδράσεις από τις Συνταξιουχικές ενώσεις.

Να απολογηθούν Πρωθυπουργός κι ο Υπουργός Εργασίας ζητά το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων κι ο Πρόεδρος του Νίκος Χατζόπουλος, μιλώντας στον 98.4 καθώς τα ίδια τα στοιχεία του Υπουργείου δείχνουν ότι η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική αλλά για πολιτικούς λόγους μεταφράζεται διαφορετικά.

Παράλληλα το Ενιαίο Δίκτυο επαναφέρει την πρόταση του περί καταβολής του 7,75% στο σύνολο των Συνταξιούχων, 2.472.823, χωρίς προσωπικές διαφορές ή άλλες δικαιολογίες.

«Απαιτείται αλλαγή πολιτικής» και είναι ώρα να το καταλάβουν στην Κυβέρνηση προσθέτει ο ίδιος.

Τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας δείχνουν ότι την αύξηση του 7,75% θα δουν 1.724.713 συνταξιούχοι.
Από αυτούς, το 80%-85% θα δει ολόκληρη την αύξηση της τάξεως του 7,75%, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των υπολοίπων θα δει αυξήσεις που θα ξεπερνούν το 7% αναλόγως του ύψους της προσωπικής διαφοράς που διαθέτουν.

Διαφορές μπορεί να προκύψουν και ως προς το τελικό ποσοστό, καθώς το 7,75% ορίστηκε με βάση τα στοιχεία της εισηγητικής έκθεσης του προϋπολογισμού του 2023.

Οι πρώτες αυξήσεις θα δοθούν στο τέλος Ιανουαρίου, με τις συντάξεις Φεβρουαρίου, και θα περιλαμβάνουν αναδρομικά και το ποσό που αντιστοιχεί στην αύξηση για τον μήνα Ιανουάριο που ήδη έχει πληρωθεί.

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist