Εν μέσω θυελλωδών αντιδράσεων οι εξετάσεις της «Ελληνικής PISA»

Συντάκτης: την 18 Μαΐου 2022

Σκοπιμότητες καταλογίζουν στο Υπουργείο Παιδείας οι εκπαιδευτικοί

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών κατά της «Ελληνικής PISA» στη Γλώσσα και στα Μαθηματικά.

Οι εξετάσεις αφορούν 6.000 μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης δημοτικών και της Γ΄ Τάξης γυμνασίων σε 300 σχολεία ανά την Ελλάδα, σε θέματα γενικών γνώσεων της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών.  Τα 40 από τα παραπάνω σχολεία βρίσκονται στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το υπουργείο, «με τις εν λόγω εξετάσεις θεσμοθετείται ένα κατοχυρωμένο πλαίσιο που θα συλλέγει συστηματικά, δειγματοληπτικά, σε εθνικό επίπεδο και σε ανώνυμη βάση, μετρήσιμα στοιχεία για την ποιότητα της εκπαίδευσης, μέσω έγκυρης και αξιόπιστης διάγνωσης των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών».

*Με στάση εργασίας για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 8:00πμ έως 11:00πμ και την υπεράσπιση του δικαιώματός τους στην απεργία, απάντησε η ΑΔΕΔΥ.

Θύελλα οι αντιδράσεις εκπαιδευτικών όπως και της Ένωσης Γονέων Συλλόγων του Δήμου Ηρακλείου.

«Δεν λύνουν τα βασικά μέσα στα σχολεία και προχωράνε σε διαγνωστικές εξετάσεις. Σαφώς υποκρύπτεται σκοπιμότητα» λέει στον 98.4 ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Δουλουφάκης.

«Στρεβλά θα είναι τα αποτελέσματα της σημερινής διαδικασίας, καθώς τα τρία χρόνια που προηγήθηκαν επηρέασαν την εκπαιδευτική διαδικασία» εκτιμά ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου Χρήστος Σουρουλής.

«Μόνο για λόγους σκοπιμότητας βάζεις στο σουρωτήρι μαθητές, εκπαιδευτικούς, σχολεία» η εκτίμηση του Δασκάλου – Προέδρου του Συλλόγου «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» Γιώργος Μακράκη.

«Κατηγοριοποίηση και κλείσιμο σχολικών μονάδων στις επιλογές του Υπουργείου Παιδείας και διάλογος μέσω Δικαστηρίων» στις επισημάνσεις του Προέδρου της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Ζαχαρίας Ρηγάκης.

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist