«Ελλείψεις στα συστήματα αεροναυτιλίας» καταγγέλλει η ΗΜΑΕΚ

Συντάκτης: την 17 Μαρτίου 2023

«Καλεί τη Διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών να πάρουν θέση και να αντιμετωπιστούν με ψυχραιμία»

 

Ο Πρόεδρος της Κωνσταντίνος Κανδεράκης προτείνει μέσω του 98.4 την από κοινού συνάντηση όλων των Προέδρων των Σωματείων της ΥΠΑ με τον Υπουργό Μεταφορών για την επίλυση των θεμάτων δυσλειτουργίας των αεροδρομίων.

 

Μιλά για το κατεστραμμένο εδώ και 2 χρόνια από εμπρησμό Radar διαδρομής (en route) στον Αττάβυρο της Ρόδου, που δεν αντικαταστάθηκε ποτέ και την κάλυψη του νοτιοανατολικού τομέα του FIR την τουριστική περίοδο μόνο από το Radar Καρπάθου το οποίο λόγω παλαιότητας εμφανίζει συχνά βλάβες και χωρίς την εκεί επαγρύπνηση έμπειρου ηλεκτρονικού μηχανικού.

Σημειώνει ότι τρέχουμε τώρα άρον – άρον να εντάξουμε στο σύστημα το Radar της Κύπρου. Προσθέτει  ότι κλείνουν 2 χρόνια από τότε που η επιτροπή παραλαβής του νέου κεντρικού συστήματος επικοινωνιών αεροναυτιλίας VCRS στο κτίριο του Ελληνικού (σύμβαση 3/2019), διαπίστωσε ότι υπάρχουν προβλήματα στην παραλαβή του συγκεκριμένου συστήματος και πως οι ΗΜΑΕΚ κρατούν όρθιο το κύριο και το εφεδρικό σύστημα επικοινωνιών τα οποία είναι 30 ετών, ήδη αρκετά παλαιά.

Αναφέρεται επίσης στο αιώνιο πρόβλημα της προμήθειας ανταλλακτικών, των μετακινήσεων και των καυσίμων κίνησης για τα οποία από φιλότιμο βάζουν χρήματα από την τσέπη τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, όπως και τις ελλείψεις προσωπικού.

«Η συζήτηση για τα προβλήματα που διαχρονικά αντιμετωπίζει η αεροναυτιλία πρέπει να γίνει με νηφαλιότητα και ψυχραιμία και όχι κάτω από καθεστώς πανικού», επισημαίνει, «καθώς με αυτό τον τρόπο έχουμε καταφέρει οι Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας (ΗΜΑΕΚ) τόσα χρόνια να διατηρούμε υψηλά τα επίπεδα ασφάλειας. Είμαστε οι μοναδικοί οι οποίοι μπορούμε να εγγυηθούμε την ορθή λειτουργία των συστημάτων αεροναυτιλίας, για να πετάνε με ασφάλεια τα αεροσκάφη πάνω από τον Ελληνικό Εναέριο Χώρο (FIR), σημειώνει.

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist