Εκπαιδευτικοί: «Δεν είμαστε επαίτες»

Συντάκτης: την 15 Δεκεμβρίου 2022

Απαξιώνει το σχολείο η πολιτική της Κυβέρνησης – Οι μαθητές δεν αγαπούν το Σχολείο

Κατάθεση ψυχής στον 98.4 από τους Γιώργο Μακράκη και Χρήστο Σουρουλή

24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα σήμερα δασκάλων και καθηγητών για τα μισθολογικά τους, την υποχρηματοδότηση παιδείας – υγείας, τα κενά και τη δυσλειτουργία δεκάδων σχολείων ανά την Ελλάδα.

«Το σχέδιο του Προϋπολογισμού της Κυβέρνησης για το 2023 δεν προβλέπει καμία αύξηση στους μισθούς μας, δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των σχολείων, συνεχίζει την υποχρηματοδότηση της Παιδείας και της Υγείας» σημειώνουν οι δάσκαλοι.
« Οι εκπαιδευτικοί, όπως και όλος ο λαός, δεν είμαστε επαίτες. Αγωνιζόμαστε ώστε να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας» λέει στον 98.4 ο πρόεδρος του Συλλόγου «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» Γιώργος Μακράκης. «Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δίνουμε καθημερινά την ψύχη μας για να κρατήσουμε όρθιο το σχολείο, για να μορφώσουμε και να διαπαιδαγωγήσουμε τα παιδιά του λαού μας» προσθέτει.

«Οι δυσκολίες είναι μεγάλες. Το Σχολείο απαξιώνεται και οι μαθητές εν μέσω συνεχών κρίσεων σταμάτησαν να το αγαπάνε. Αντί η παιδεία να γίνει μοχλός επίλυσης των κρίσεων, έγινε κομμάτι αυτών» ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου Χρήστος Σουρουλής.

«Δεν κάνουμε πίσω από τη διεκδίκηση για πλήρη αποκατάσταση όλων των μισθολογικών απωλειών που είχαμε τα τελευταία 12χρόνια. Τίποτα δεν είναι για τους εργαζόμενους «περασμένο ξεχασμένο» διαμηνύει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist