Ειρ. Χουδετσανάκη: «Όχι βιασύνη στην συγκομιδή του ελαιόκαρπου»

Συντάκτης: την 31 Οκτωβρίου 2022

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η προστασία των κρητικών προϊόντων με την επιμονή της Προεδρίας της Περιφέρειας Κρήτης

 

Όχι βιασύνη στο χρόνο συγκομιδής του ελαιόκαρπου, από τη Γεωπόνο Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη, καθώς πρέπει να ολοκληρωθεί το διάστημα που απαιτείται από τον τελευταίο δολωματικό ψεκασμό κατά του δάκου, τόσο για την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος όσο και για την τιμή του στην αγορά.

Το πρόγραμμα δακοκτονίας τελείωσε στις 20 Οκτωβρίου, αν και σε περιοχές της Βιάννου και του παραλιακού μετώπου της Χερσονήσου ακολουθεί ένας ακόμα γύρος.

Σωστός προγραμματισμός κι οργάνωση φαίνεται ότι μέτρησαν φέτος τα μέγιστα για την αντιμετώπιση του εντόμου σε συνεργασία με τους παραγωγούς.

Θετικά τα νέα κατά την ίδια και για τη σήμανση των τροφίμων, που επηρεάζουν όχι μόνο τα προϊόντα ΠΓΕ αλλά και τα Κρητικά, καθώς η Αρμόδια Ευρωπαϊκή  Επιτροπή επανεξετάζει τον αλγόριθμο που τα κατατάσσει σε κατώτερη βαθμίδα ποιοτικά.

30 του Νοέμβρη μάλιστα το θέμα εξετάζεται το θέμα στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή της Ένωσης AREPO, – απαρτίζεται από 34 περιφέρειες και 700 ομάδες παραγωγών – καθώς η επιμονή της Προεδρίας της Περιφέρειας Κρήτης ανέδειξε το μέγεθος του προβλήματος.

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist