Δημ. Βρύσαλης : Σε πλήρη επιτάχυνση η Ιδιωτικοποίηση στα Δημόσια νοσοκομεία

Written by on 26 Ιανουαρίου 2024

Ο Πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης, αναλύει στον 98.4 το πώς οι ερχόμενες ρυθμίσεις του Υπουργού Υγείας, επιταχύνουν την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων και την λογική πελατολογίου, σε μια ήδη μακρόχρονη πορεία αποψίλωσης του δημόσιου συστήματος υγείας , με την μετατροπή του από αγαθό σε προϊόν.

Η  ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα δώσει «ελευθέρας» στους γιατρούς του ΕΣΥ να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, όποτε το επιθυμούν αρκεί να είναι εκτός ωραρίου και υποχρεώσεων που έχουν στο δημόσιο σύστημα. Οι γιατροί του ΕΣΥ θα μπορούν  να έχουν και απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ , με ότι συνεπάγεται αυτό για τις πρωινές λίστες χειρουργείων δωρεάν. Ταυτόχρονα όμως επεσήμανε ότι το ΕΣΥ θα ανοίξει και αντίστροφα αφού θα μπορούν και γιατροί του ιδιωτικού τομέα να χειρουργούν μέσα στα δημόσια νοσοκομεία τα απογεύματα..

Πρόκειται για απόλυτη απελευθέρωση του δημοσίου συστήματος το οποίο θα είναι σε πλήρη σύνδεση με τον ιδιωτικό τομέα, εξαιτίας της ανταλλαγής του ιατρικού προσωπικού.Υπό την έννοια αυτή το ΕΣΥ αλλάζει πλήρως χαρακτήρα, με τους ασθενείς να είναι πλέον υποχρεωμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους για επεμβάσεις και ιατρικές υπηρεσίες.

 

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist