Δ. Βρύσαλης: Δεν είμαστε ζητιάνοι οι υγειονομικοί για να μας δίνουν βοηθήματα

Συντάκτης: την 19 Μαΐου 2021

Ζητάμε δίκαιη αμοιβή για τη δουλειά μας και ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας

 

Η κυβέρνηση προχωρά στην περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών, πρωτίστως από όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία», αναφέρουν σε κοινή δήλωση τους οι υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας και Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.
Οι δύο υπουργοί είπαν επίσης πως «η στήριξη των δομών Υγείας θα συνεχίσει να είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση και αποτελεί παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας του 21ου αιώνα».

*Δριμεία η κριτική των υγειονομικών.  «Αντί να μοιράζουν τα κυβερνητικά στελέχη υποσχέσεις, ας υλοποιήσουν τα αιτήματα των μαχόμενων υγειονομικών . Ζητούμε αυτά που δικαιούμαστε» διαμηνύει ο Δημήτρης Βρύσαλης από το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ, μέσω του 98.4.

«Για άλλη μια φορά ο υπουργός υγείας έκανε φανερό ότι από τις 16.000 συμβασιούχους που εργάζονται στο χώρο της υγείας θα παραμείνει ένας μικρός αριθμός από τους ήδη εργαζόμενους που υπηρετούν με κάποια μοριοδότηση, αρνούμενος να αποδεχτεί για παραμονή με μόνιμη σχέση εργασίας με πλήρη δικαιώματα των εκατοντάδων επικουρικών ΙΔΟΧ, των εργαζόμενων του ΟΑΕΔ και του ΕΟΔΥ» σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ.

«Το Σαββατοκύριακο» συνεχίζει «κυβερνητικά στελέχη προσπάθησαν να θολώσουν την εικόνα για την άδικη μεταχείριση και τον εμπαιγμό που υφίστανται οι υγειονομικοί από την κυβέρνηση όλη αυτή την περίοδο που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας, παρουσιάζοντας ως βοήθημα 1000 ευρώ την προβλεπόμενη αποζημίωση των διασωστών του ΕΚΑΒ που θα εκπαιδευτούν μέσω ενός επιδοτούμενου σεμιναρίου στα νέα σωστικά μέσα που δώρισε το ίδρυμα Νιάρχος. Οι εργαζόμενοι στην Υγεία δεν είμαστε ζητιάνοι να μας δίνουν βοηθήματα. Ζητούμε δίκαιη αμοιβή για τη δουλειά μας, αύξηση μισθών και επαναφορά δώρων, ένταξη στα ΒΑΕ και μονιμοποίηση των συμβασιούχων!»

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist