Δ. Δουλουφάκης: «Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά στα Σχολεία της ΠΕ Ηρακλείου»

Written by on 19 Νοεμβρίου 2025

Στους μεγάλους χαμένους παραμένουν ειδική εκπαίδευση και παράλληλη στήριξη

Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά στα Σχολεία της ΠΕ Ηρακλείου ζητά η Ένωση Γονέων μαθητών Δήμου Ηρακλείου, με τον πρόεδρο της Δημήτρη Δουλουφάκη να επαναλαμβάνει μιλώντας στο Ράδιο 98.4 ότι η Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία αποτελεί θεμελιώδες και αναφαίρετο δικαίωμα, ενώ στους μεγάλους χαμένους παραμένουν ειδική εκπαίδευση και παράλληλη στήριξη.
Οι διευθυντές των σχολείων να καλούνται να βγάλουν πρόγραμμα με «ταχυδακτυλουργικά μέσα», λέει ο Δημήτρης Δουλουφάκης.
Τα θέματα λύνονται εντελώς πρόχειρα με συνεχείς μετακινήσεις και επανατοποθετήσεις προσωπικού, που μόνο αναστάτωση προκαλούν, δυσκολεύουν τον προγραμματισμό των μαθημάτων και φυσικά σε πολλές περιπτώσεις, εκπαιδευτικοί καλούνται να διδάξουν μάθημα άσχετο με την ειδικότητα τους, ενώ σε όλη αυτή τη δυστοπική κατάσταση, δεν πρέπει να ξεχνάμε το αιώνιο πια πρόβλημα των σχολικών κτηρίων.

Κτήρια με ανύπαρκτες υποδομές που φιλοξενούν υπεράριθμους μαθητές και μαθήτριες. Αφιλόξενοι χώροι που μόνο σχολεία δεν θα έπρεπε να λέγονται. Ετοιμόρροπα, που βουλιάζουν στη λάσπη με την πρώτη βροχή. Ερείπια, με σοβάδες να πέφτουν στα κεφάλια μαθητών. Με προβλήματα καθίζησης.
Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δ. Ηρακλείου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και την αντίθεση της απέναντι στης πάσης φύσεως πολιτικές και χειρισμούς που στόχο έχουν την υποβάθμιση της Παιδείας.
«Δεν συμβιβαζόμαστε με τις συγχωνεύσεις τμημάτων, δεν κλείνουμε τα μάτια στις περικοπές που διαλύουν την δημόσια Παιδεία. Δεν δεχόμαστε χορηγούς στα σχολεία των παιδιών μας» τονίζει.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist