Χαρ.Κουρουνδής : Τι σηματοδοτεί η λειτουργία Ιδιωτικών ΑΕΙ και η Συνταγματική “παραδρομή” του νομοσχεδίου

Written by on 21 Δεκεμβρίου 2023

Ο διδάκτορας της Νομικής Σχολής στο ΑΠΘ, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης , Χαράλαμπος Κουρουνδής , σε μια άκρως αποκαλυπτική συζήτηση στον 98.4 , με αφορμή την ανακοίνωση της Κυβέρνησης, για την λειτουργία με νόμο Ιδιωτικών Πανεπιστημίων  στην Ελλάδα, με το προς ψήφιση νομοσχέδιο για “Ελεύθερο Πανεπιστήμιο ” με χαρακτηριστικά όπως ανακοινώθηκε “μη κρατικού- μη κερδοσκοπικού, πανεπιστημίου” .

Ο κ. Κουρουνδής αναλύει  πως,   η Κυβέρνηση αγνοώντας πλήρως τον σκληρό πυρήνα του Συντάγματος και το άρθρο 16, με “επιχείρημα” την λειτουργία παραρτημάτων ιδιωτικών Πανεπιστημίων, επιχειρεί να διεμβολίσει πλήρως το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, και τον  χαρακτήρα του εντός του αυτοδιοίκητου, με την  λειτουργία ΑΕΙ με βάση τις απαιτήσεις και τους σχεδιασμούς της αγοράς.

Ο κ. Κουρουνδής , σε έναν απευθείας διάλογο με τους ακροατές του 98.4 , εξηγεί το βαθύτερο νόημα του κυβερνητικού εγχειρήματος στην Ανώτατη Εκπαίδευση και τις ευρύτερες κοινωνικές προεκτάσεις που θα έχει αυτό στη δημόσια σφαίρα, για τους πολίτες.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist