Χ. Ντάλας: Μικρή η προσέλευση στο Κτηματολόγιο

Written by on 18 Μαρτίου 2019

Με πρόστιμα για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις κτηματογράφησης μετά τις 10 Απριλίου 2019, θα επιβαρύνονται οι ιδιοκτήτες γης, που δεν θα προσέλθουν εμπρόθεσμα για την τακτοποίηση τους, αναφέρει στον 98.4 ο Χρήστος Ντάλας, υπεύθυνος για την Κρήτη της Κοινοπραξίας ΤΟΜΗ ΑΕ.

Ωστόσο η προθεσμία των εκπρόθεσμων δηλώσεων φαίνεται ότι θα διαρκέσει περίπου δύο χρόνια κι ακολουθεί σύμφωνα με τον ίδιο μία επταετία μέσα στην οποία δικαστικά θα πρέπει να αποδείξεις την κυριότητα της ιδιοκτησίας σου. Ο ίδιος επισημαίνει ότι όλοι όσοι δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας, εκτός του Ε9 απαιτείται να προσκομίσουν έγγραφα τα οποία θα πιστοποιούν ότι είναι ιδιοκτήτες την τελευταία , όπως: της επιδότησης ή την ένορκη βεβαίωση τρίτου ατόμου ενώπιον Συμβολαιογράφου για το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς. Άγνωστο παραμένει και το αν θα δοθεί τελικά παράταση.

Πάντως ήδη οι δηλώσεις κτηματογράφησης σε δήμους από τις Περιφερειακές ενότητες Λασιθίου, Πιερίας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Κορινθίας, Αργολίδας και Αρκαδίας, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Κτηματολόγιο, παρατείνονται έως τις 3 Μαΐου. Το κόστος ωστόσο φαίνεται ότι είναι η αιτία για την μη προσέλευση των πολιτών στα γραφεία κτηματογράφησης στους πέντε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου όπου η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist