Χ. Μαμουλάκης: Άλλο βοήθεια άλλο δάνειο

Συντάκτης: την 12 Οκτωβρίου 2021

Να το ξεκαθαρίσει η Κυβέρνηση

Καταγγελία του Βουλευτή Χάρη Μαμουλάκη σχετικά με τις αποζημιώσεις των σεισμόπληκτων, κατοίκων και επαγγελματιών των Δήμων της ΠΕ Ηρακλείου.

Όπως σημειώνει από το ΦΕΚ 4646 Β/7-10-2021 προκύπτει ότι αλλάζουν τα δεδομένα και πλέον οι σεισμοπαθείς μπορούν να λάβουν αρωγή αποζημίωσης μόνο για ένα ακίνητο ιδιοκτησίας τους.
Για παράδειγμα, σεισμοπαθής που είχε στην κατοχή του δυο κατοικίες, ή μια κατοικία και έναν επαγγελματικό χώρο, θα λάβει δωρεάν στεγαστική συνδρομή μόνο για τη μια, ενώ για την άλλη θα πρέπει να πάρει δάνειο.

Ο Βουλευτής ζητά απαντήσεις από το αρμόδιο Υπουργείο, επισημαίνει μιλώντας στον 98.4 πως αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε τροποποίηση του πλαισίου έτσι ώστε να ενισχυθούν οι σεισμοπαθείς επί της ουσίας και όχι με δάνεια.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται στο νέο ΦΕΚ: Σε περίπτωση που στον/στην ίδιο/-α ιδιοκτήτη/τρια ανήκαν την ημέρα των σεισμών, περισσότερες της μίας ιδιοκτησίες, λειτουργικά ανεξάρτητες ως προς τη χρήση, είτε αυτές αποτελούν διηρημένες ιδιοκτησίες, είτε όχι, Δ.Κ.Α.
(Δωρεάν Κρατική Αρωγή) δικαιούται μόνο για μία από αυτές, την οποία επιλέγει ο/η ίδιος/-α, με υπεύθυνη δήλωσή του/της.
Για τις υπόλοιπες ιδιοκτησίες χορηγείται το σύνολο της Σ.Σ. (Στεγαστική Συνδρομή) εξ ολοκλήρου υπό μορφή Α.Δ. (Άτοκου δανείου).
Όμως, μέχρι και σήμερα, όσοι έκαναν αίτηση στην πλατφόρμα arogi, μπορούσαν να δηλώσουν όλες τις ιδιοκτησίες τους για τις οποίες και λάμβαναν προκαταβολή, χωρίς να υπάρχει κάποια ειδοποίηση από το σύστημα, ότι αυτά τα ποσά αφορούν δανεισμό, αντί για δωρεάν συνδρομή της Πολιτείας!

 

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist