Από το Παγκρήτιο Στάδιο ξεκίνησε το 1ο ΕΤΑΠ του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου

Συντάκτης: την 27 Απριλίου 2022

Πρόεδρος οργανωτικής Επιτροπής στον 98.4: Η Ελλάδα δεν έχει να ζηλέψει από διεθνείς διοργανώσειςΣτο επίκεντρο πέντε ηπείρων η Κρήτη εξαιτίας του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου που μαγνητίζει τα βλέμματα μικρών και μεγάλων.  

Τα 190 χιλιόμετρα του πρώτου ΕΤΑΠ θα ταξιδέψουν τους ποδηλάτες και νοερά τους θεατές από το Ηράκλειο στον Νότο της Κρήτης και από εκεί και πάλι στον Βορρά, στο Ρέθυμνο, με τελικό προορισμό τα Χανιά, όπου αναμένεται ο τερματισμός του αγώνα.  

Μιλώντας στον 98.4 ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής  Γιώργος Λεβεντάκης, είπε πως η Ελλάδα αποδεικνύει πως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ανάλογες διεθνείς διοργανώσεις, καθώς το τελευταίο εξάμηνο ένα μεγάλο επιτελείο ανθρώπων δούλευε εντατικά για την άρτια διοργάνωση του Ποδηλατικού αυτού γύρου, του καλύτερου πρεσβευτή για τη χώρα, τον τουρισμό κι άλλες ανάλογες προσπάθειες. Στις αναφορές του επίσης η ανάγκη ενίσχυσης του αθλήματος από την Πολιτεία.

Το πελοτόν θα περάσει συνολικά από πέντε περιφέρειες, 11 νομούς, 28 πόλεις και θα καλύψει περισσότερα από 858 χιλιόμετρα. Η αφετηρία είναι η Κρήτη και στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρει η Αττική, η Στερεά Ελλάδα κι η Θεσσαλία, ενώ ο τερματισμός του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου θα γίνει την 1η Μαΐου στα Ιωάννινα.  

Χθες, παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης και παρουσίασης των ομάδων του Ποδηλατικού Γύρου στην προβλήτα του Μικρού Κούλε.  

Στο stage της τελετής έναρξης βρέθηκαν 20 Εθνικές και επαγγελματικές ομάδες και 139 διεθνούς φήμης αθλητές, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσημοι φορείς απ’ όλο το νησί.  

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων στον ευρύτερο χώρο του λιμένα Ηρακλείου, τα βλέμματα κέντρισε το περίπτερο της εταιρείας “Κωτσόβολος”, Μέγας Χορηγός του  Αγώνα, στελέχη της οποίας πληροφορούσαν το κοινό για την ηλεκτροκίνηση.  

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist