«Απέναντι» Εκπαιδευτικοί – Νίκη Κεραμέως

Συντάκτης: την 11 Οκτωβρίου 2021

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων κατά της αξιολόγησης.

Συλλαλητήρια και 24ωρη απεργία σήμερα σε όλη τη χώρα. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για την «αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών», που όπως λένε θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των σχολείων και στην παραπέρα κατηγοριοποίηση τους.

Στο 80% η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της ΠΕ Ηρακλείου στην κινητοποίηση είπε στον 98.4 ο Γιώργος Μακράκης, πρόεδρος του Συλλόγου Α/θμιας Εκπαίδευσης «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» και επίσης υψηλό το ποσοστό σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα με ανακοίνωσή της η ΔΟΕ απευθύνεται στους γονείς των μαθητών, με τους οποίους, όπως αναγράφεται στην ανακοίνωση, μοιράζονται «τις ίδιες αγωνίες και το ίδιο αίσθημα ευθύνης απέναντι στη μόρφωση των μαθητών».

Στο πλευρό των Ομοσπονδιών έχουν ταχθεί η ΑΔΕΔΥ, εργατικά σωματεία, καθώς και κόμματα της αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και το ΚΚΕ, δηλώνοντας την υποστήριξή τους με σχετικές ανακοινώσεις κατά των αρμόδιων υπουργών και της κυβέρνησης, αλλά και με ενεργό συμμετοχή. Στο πλευρό των εκπαιδευτικών η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων περιφέρειας Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός κατέθεσε αγωγή εναντίον των Ομοσπονδιών και των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, η οποία εκδικάστηκε με απόφαση υπέρ του υπουργείου, χαρακτηρίζοντας την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών ως παράνομη. Οι Ομοσπονδίες υπέβαλαν έφεση έναντι της προαναφερθείσας δικαστικής απόφασης. Το δικαστήριο αναμένεται να συνεδριάσει και να αποφασίσει σήμερα για την έφεση των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών.

 

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist