Αντ. Πέτσας : Καμία εξήγηση και συγνώμη έως σήμερα για την παραβίαση προσωπικών μας δεδομένων

Written by on 22 Μαρτίου 2024

Ο Αντώνης Πέτσας , απόδημος στο Ηνωμένο Βασίλειο, που  εργάζεται στο Λονδίνο, ως αναλυτής δεδομένων με εκπαίδευση πάνω στην προστασία προσωπικών δεδομένων, μιλάει στον 98.4 , ως ένας από τους πρώτους Έλληνες του εξωτερικού, που δημόσια έκανε αναφορά από την πρώτη στιγμή που διαπίστωσε ότι ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα , όπως το προσωπικό του e-mail όπως είχε δηλωθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών για την συμμετοχή του στις εθνικές εκλογές του 2023 , είχε διαρρεύσει δια της γνωστής πλέον οδού, μέχρι το γραφείο της ευρωβουλευτού κ. Ασημακοπούλου.

Όπως λέει, ένα μήνα μετά, κανείς αρμόδιος δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του, αφενός για να του γνωστοποιήσει επίσημα την διαρροή  προσωπικών του δεδομένων, αφετέρου σε τι έκταση από αυτά εκτός του προσωπικού e-mail του είναι η διαρροή και να του ζητήσει στοιχειωδώς μια συγνώμη .

Ο κ. Πέτσας εξηγεί με απλό τρόπο γιατί το GDPR, είναι κομβικής σημασίας για τα προσωπικά δεδομένα του κάθε πολίτη, ενώ όπως υποστηρίζει είναι άγνωστο προς το παρόν, το εύρος των δεδομένων χιλιάδων αποδήμων που έχει διαρρεύσει, με την προσδοκία να υπάρξουν απαντήσεις από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist