Ανεφάρμοστη κι εκτός πραγματικότητας η διεύρυνση του ωραρίου στην Α/θμια Εκπαίδευση

Συντάκτης: την 10 Ιουνίου 2022

Χωρίς υποδομές κι αναίτια, χωρίς διάλογο και με μεγάλους κινδύνους δεν κάνεις αυτά τα βήματα, εκτιμά μιλώντας στον 98.4 ο Γιώργος Μακράκης, Δάσκαλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Δομίνικος Θεοτοκόπουλος

 

Σημειώνει ότι ουσιαστικά βάζει τα παιδιά στο πεδίο της εργασίας και πως η 12ωρη παραμονή στο χώρο του σχολείου θα τους επιφέρει αρκετές ψυχοσωματικές δυσκολίες.

Τους κινδύνους που ενέχει αυτή η απόφαση σημειώνει ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, υπενθυμίζοντας παράλληλα στην Υπουργό Παιδείας την ανάγκη μοριοδότησης  των υποψηφίων των πανελλαδικών από τις σεισμόπληκτες περιοχές της Κρήτης.

Στα κοινωνικά αλλά και μορφωτικά οφέλη για τις οικογένειες και τους μαθητές υπενθυμίζεται ότι εστιάζει από την πλευρά της η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με την απόφαση διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας  ολοήμερων νηπιαγωγείων και δημοτικών έως τις 6 το απόγευμα.
Η εισαγωγή των μαθητών στο διευρυμένο πρόγραμμα του ολοήμερου σχολείου θα είναι ελεύθερη, δηλαδή χωρίς τυχόν οικονομικά κριτήρια που πρέπει να πληροί η οικογένεια του μαθητή.

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist