Ακραίες ανισότητες στην Περιφέρεια Κρήτης για τα άτομα με αναπηρία

Συντάκτης: την 23 Νοεμβρίου 2022

Να περάσει το θέμα το Περιφερειακό με προτάσεις βελτίωσης ζητά ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ι. Βαρδακαστάνης

 

Διευκρινίζει ότι η Κρήτη παρουσιάζει καλύτερη εικόνα από ότι άλλες Περιφέρειες της χώρας, πως το θέμα αφορά το σύνολο της Αυτοδιοίκησης και πως οι παρατηρήσεις δεν περιέχουν πολιτική διάθεση

 

Τον Οδικό Χάρτη για την υλοποίηση της Σύμβασης των δικαιωμάτων ατόμων με αναπηρία στην Περιφέρεια Κρήτης απέστειλαν στην Περιφέρεια η ΕΣΑμεΑ και το Παρατηρητήριο Θεμάτων Αναπηρίας της ΕΣΑμεΑ.

Η Περιφέρεια Κρήτης αν και τοποθετείται σε σχετικά καλή θέση σε σύγκριση με τις υπόλοιπες περιφέρειες σε μια σειρά κοινωνικούς και οικονομικούς δείκτες, στην περίπτωση του ευάλωτου πληθυσμού και ειδικότερα των ατόμων με αναπηρία, οι επιδόσεις της βρίσκονται σε τεράστια απόκλιση με ακραίες ανισότητες.

Στα βασικά ανησυχητικά ευρήματα για την διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία στην Κρήτη περιλαμβάνονται:

*Σχεδόν οι δύο στους τρεις κατοίκους της Κρήτης με σοβαρή αναπηρία (ηλικίας 18-64), βρίσκεται στο φάσμα της φτώχειας ή/και του αποκλεισμού (Ποσοστό 63,5%).

1 στους 3 κατοίκους της Κρήτης με σοβαρή αναπηρία έχει ανικανοποίητες ανάγκες για υπηρεσίες υγείας.

*Σε επίπεδο δομών και κοινωνικών υπηρεσιών καταγράφονται ελλείψεις κυρίως αναφορικά με την γεωγραφική κάλυψη, λόγω και της ορεινότητας πολλών περιοχών,  την επαρκή στελέχωση, αλλά και την εκπαίδευση του προσωπικού στην αντιμετώπιση των αναγκών των ευάλωτων ομάδων.

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist