Α. Μητρόπουλος: Αδιανόητο να εφαρμόζουμε μνημονιακούς νόμους εκτός μνημονίων

Συντάκτης: την 7 Ιουλίου 2022

«Καλώ την Κυβέρνηση παρά τις πιέσεις των δανειστών, να μην κωδικοποίηση το εργατικό δίκαιο των μνημονίων δεσμεύοντας κυβερνήσεις και εργαζόμενους σε βάθος 40-50 χρόνων»

Αποκαλυπτικός ο Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στον 98.4 για τους κινδύνους και τις δεσμεύσεις που ενέχει η κωδικοποίηση του Εργατικού Δικαίου των Μνημονίων μέχρι τον Οκτώβρη του 2022.

Καλεί την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην κωδικοποίηση εφόσον βγήκαμε από τα μνημόνια το 2018 και την ενισχυμένη εποπτεία από τον Αύγουστο του 2022,  και επισημαίνει ότι στα επόμενα 40 με 50 χρόνια, η όποια κυβέρνηση δεν θα έχει τη δυνατότητα τροποποιήσεων υπέρ των εργαζομένων ή να καταργήσει τις μνημονιακές εργασιακές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις.

Μιλά για τη βάρβαρη δέσμευση στην οποία υποχρεώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη «Συμφωνία του Χίλτον» στις 23 Μαΐου 2018 με την τέταρτη αξιολόγηση του γ’ μνημονιακού προγράμματος (ν. 4336/2015), και την απαίτηση τους από τη σημερινή Κυβέρνηση να ολοκληρώσει τον κύκλο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2022.

Το κείμενο που κυκλοφόρησε μόνο στην Αγγλική έχει μεταφραστεί και δημοσιοποιηθεί στην ΕΝΥΠΕΚΚ.

Ο καθηγητής και επικεφαλής της Επιστημονικής Ένωσης, μιλά επίσης για τη διαρκή θεσμική ετερονομία στην οποία βρισκόμαστε, καθώς παρά την έξοδο μας από τα μνημόνια εφαρμόζονται οι μνημονιακοί νόμοι, με μία σειρά από παραδείγματα.


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist