7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

Συντάκτης: την 14 Ιουνίου 2022

«Πέρα από τα Σύνορα»
21 έως τις 28 Αυγούστου 2022
υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Πρoέδρου της Δημοκρατίας

Αποκλειστικός Χορηγός Επικοινωνίας για την Κρήτη: ΚΡΗΤΗ TV, Νέα Κρήτη, 98.4, neakriti.gr
Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου «Πέρα από τα Σύνορα» τίθεται και φέτος υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου από τις 21 έως τις 28 Αυγούστου 2022.

Η πρωτοβουλία του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔΙΣΜΕ) ξεκίνησε πριν εφτά χρόνια, εξελίχθηκε σε θεσμό διεθνούς εμβέλειας με σημαντικές συνεργασίες με φορείς και προσωπικότητες από το χώρο του κινηματογράφου και της διανόησης από όλο τον κόσμο, όπως αναφέρει στον 98.4 η ΓΓ του Ιδρύματος, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ κι ιστορικός Ειρήνη Σαρίογλου.

Ο αριθμός δε των φετινών συμμετοχών αποδεικνύει τη φήμη και την εγκυρότητα που έχει αποκτήσει καθώς θα κατατέθηκαν 790 ταινίες από 100 χώρες.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου «Πέρα από τα Σύνορα» διοργανώνεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου στην άκρη του Αιγαίου στο Καστελλόριζο, με στόχο να τιμήσει ιδιαίτερα δείγματα κινηματογραφικής αφήγησης, να προωθήσει πρωτοποριακές  δουλειές διάσημων και νέων σκηνοθετών με άξονες την Ιστορία και την Κοινωνία, συνενώνουν το παρελθόν με το παρόν, γεφυρώνουν κενά και χάσματα, μελετούν λαμπρά και άγνωστα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς, αφηγούνται κοινές και προσωπικές ιστορίες, καταγράφουν το παρελθόν λαών και πολιτισμών από την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία από όλο τον κόσμο.

 


Απόψεις Αναγνωστών

Αφήστε Απάντηση

Η διεύθυνση email σας δε θα δημοσιευθεί.Τα υποχρεωτικά πεδία μαρκάρονται με *Radio 984

Η ενημέρωση δίπλα σου

Current track
Title
Artist