Έσωσε το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου ο Αλέξης Καλοκαιρινός

Written by on 26 Νοεμβρίου 2025

Έστειλαν και φέτος Φιλανθρωπικά Σωματεία, Συλλόγους και Οργανισμούς να στήσουν οικίσκους στην Πλατεία Αγ. Αικατερίνης

Την περυσινή τους συμπεριφορά απέναντι σε μη κερδοσκοπικούς, φιλανθρωπικούς οργανισμούς και συλλόγους, επιφύλαξαν τα μέλη της Επιτροπής του Δήμου, καθώς αποφάσισαν να τους «Εξοστρακίσουν στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης.

Με επιστολή τους προς το Δήμαρχο ζήτησαν τη βοήθεια του εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό τους   για την τοποθέτηση τους πέρυσι και φέτος στον εν λόγο χώρο.

Έτσι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 24/11, ο Αλέξης καλοκαιρινός είπε ότι και στα οκτώ φιλανθρωπικά σωματεία που κατέθεσαν τη σχετική αίτηση στο Δήμο Ηρακλείου θα δοθούν χριστουγεννιάτικοι οικίσκοι στο κέντρο της πόλης, και συγκεκριμένα στην πλατεία Λιονταριών και πέριξ αυτής.

Παράλληλα ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην κοινωνική προσφορά των φιλανθρωπικών σωματείων και δήλωσε: «Έχει ληφθεί πρόνοια ώστε τα φιλανθρωπικά σωματεία τα οποία δραστηριοποιούνται επίσης εκείνες τις ημέρες, να έχουν, και έχει εξασφαλιστεί χώρος, ακριβώς στην ίδια ζώνη. Αυτό θεωρώ ότι είναι ορθό διότι βεβαίως όλοι μας αναγνωρίζουμε την προσφορά των Σωματείων αλλά και τη δυνατότητα που τους δίνει η δραστηριοποίηση αυτές τις ημέρες για την ενίσχυση πόρων που κατευθύνονται σε κοινωνικούς σκοπούς».

Στον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής προβλέπονται συνολικά 29 θέσεις όπου θα τοποθετηθούν τα ξύλινα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια. Οι 8 από αυτές, οι οποίες θα διατεθούν δωρεάν σε φιλανθρωπικά σωματεία, έπειτα από κλήρωση που θα διεξάγει το Τμήμα Ελέγχου Προσόδων του Δήμου Ηρακλείου, βρίσκονται στα σημεία:

  •       Δικαιοσύνης και Έβανς (2) •       Οδός 1866 (σταυρός) •       Ίδης και Ταγματάρχου Τζουλάκη (2) •       Πλατεία Καλλεργών •       Έναντι Λότζια •       Δαιδάλου και Αποστόλου Παύλου (Λιοντάρια).

Η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου όπως ο Παύλος Σημαντηράκης, πρόεδρος του Σωματείου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Δικαίωμα στην Ζωή» είπε στο Ράδιο 98.4.

Οι υπόλοιπες θέσεις για τις εμπορικές επιχειρήσεις, βρίσκονται στην Λ. Δικαιοσύνης, στην πλ. Δασκαλογιάννη, στη συμβολή της 1866 και της Λ. Δικαιοσύνης, καθώς στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου (Λιοντάρια).
Η έναρξη της λειτουργίας της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς έχει οριστεί για 30 ημέρες, το διάστημα από 7 Δεκεμβρίου 2025 έως 6 Ιανουαρίου 2026.

Αναφορικά με τις ανάγκες της πόλης και των υπηρεσιών της στο πλαίσιο της συμπερίληψης για την προσβασιμότητα κι εξυπηρέτηση των Ατόμων με Αναπηρία, μίλησε για μια πόλη που χρειάζεται ακόμα πολλά για να γίνει φιλική στα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες και κάθε άλλου είδους αναπηρία.

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist