Αμφισβητεί το ΙΝΚΑ την πρόθεση της Κυβέρνησης για να τιθασεύσει την ακρίβεια
Written by Αγγέλα Δουλγεράκη on 29 Μαΐου 2025
Επικοινωνιακό το τέχνασμα του Σουηδικού Μοντέλου, καθώς η πραγματικότητα της χώρας, είναι άλλη από τη δική μας, λέει στο Ράδιο 98.4 ο πρόεδρος του Γιώργος Λεχουρίτης
Λύση κατά τον ίδιο είναι η στελέχωση του ελεγκτικού μηχανισμού, οι έλεγχοι στην αγορά και η δημιουργία Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή με ουσιαστικές αρμοδιότητες.
Αναφορικά με το Συνήγορο του Καταναλωτή επισημαίνει ότι ως Εθνική Αρχή δεν θα μπορεί να έχει παρεμβατικό ρόλο.
Ο πρωθυπουργός ωστόσο είπε ότι ο νέος αυτός θεσμός θα έχει την ευθύνη των ελέγχων, των καταγγελιών, των κυρώσεων, της εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών».
Παράλληλα με την εθνική αρχή κατά της ακρίβειας θα τρέχουν πρωτοβουλίες, όπως:
-Εφαρμογή στα κινητά για ενημέρωση/ κινητοποίηση ελεγκτών.
-Ειδοποίηση για χαμηλότερες τιμές ανά προϊόν.
-Ειδική σήμανση για προϊόντα μειωμένου μεγέθους.
-Λαϊκές αγορές αποκλειστικά για παραγωγούς.
«Πρέπει να είμαστε ταυτισμένοι και ευθυγραμμισμένοι σε αυτή τη μάχη, καθώς είναι το πρώτο ζήτημα το οποίο εξακολουθεί να απασχολεί τους Έλληνες πολίτες», επισήμανε ο πρωθυπουργός.