Η μάστιγα των εργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων στην Ελλάδα

Written by on 27 Απριλίου 2026

37 οι νεκροί από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα

«Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία αύριο και Ημέρα Μνήμης των Εργαζομένων που χάθηκαν στη δουλειά» με τον πρόεδρο της ΟΣΕΤΕΕ και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία, Γραμματέα της ΥΑΕ και της ΓΣΕΕ Ανδρέα Στοϊμενίδη, να μιλά στο Ράδιο 98.4 για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα στα θέματα πρόληψης ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών.
«Παρά την εξελισσόμενη τραγωδία των εργατικών ατυχημάτων στην χώρα μας, δεν έχει αξιολογηθεί σε εθνικό επίπεδο το βάρος της κατάστασης στα θέματα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία. Θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δράσουμε όλοι, άμεσα. Οποιαδήποτε καθυστέρηση στην υιοθέτηση πολιτικών και εφαρμογή μέτρων και πολιτικών κοστίζει ζωές και τιμούμε τη μνήμη των εργαζόμενων που έχασαν την ζωή τους εν ώρα εργασίας ή από επαγγελματική ασθένεια» επισημαίνει .
Υπενθυμίζει πως το 2025 έχασαν την ζωή τους στη χώρα μας, το λιγότερο 201 άνθρωποι στους χώρους εργασίας (στοιχεία ανεξάρτητης έρευνας ΟΣΕΤΕΕ) σε μία ραγδαίως κλιμακούμενη κατάσταση, ενώ ήδη για τους πρώτους μήνες του 2026 καταγράφεται ιστορικό αρνητικό ρεκόρ με τους νεκρούς να ανέρχονται στους 37.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist