Την «Κρητική Διατροφή και Πολιτισμό» αναδεικνύει η Περιφέρεια

Written by on 23 Ιουνίου 2025

Ο σχεδιασμός της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και η ανακήρυξη της Κρήτης σε Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας το 2026

Σε εξέλιξη η Δημόσια Διαβούλευση από την Περιφέρεια και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη για την κατάρτιση του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ανάδειξης του Κρητικού Διατροφικού Πολιτισμού, με αφορμή την ανακήρυξη της Κρήτης ως Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας για το 2026.
Στους θεματικούς άξονες του σχεδίου όπως αυτοί ορίστηκαν είναι η Διατροφική Ταυτότητα και Πολιτιστική Κληρονομιά, η Εκπαίδευση και Διάχυση Γνώσης για τον Κρητικό Διατροφικό Πολιτισμό, το Γευστικό Τοπίο και Χωρική Οργάνωση, η Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παραγωγικού Τοπίου, και η Διασύνδεση Αστικού και Αγροτικού Χώρου.
Μιλώντας στο Ράδιο 98.4 η πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κρήτης Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα αυτής του σχεδιασμού προς όφελος της παραγωγής, του τόπου, της Κρητικής Διατροφής, της περίφημης συνεργασίας του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, την ανάδειξη της διατροφικής μας ταυτότητας ως μοχλό πολιτισμού, ανάπτυξης και βιωσιμότητας. Είπε πως η Περιφέρεια Κρήτης στέκεται στο πλευρό αυτής της προσπάθειας και καλεί όλους – παραγωγούς, φορείς, κοινωνία – να συμμετάσχουν ενεργά.
Η ηλεκτρονική διαβούλευση για το επιχειρησιακό σχέδιο για τον κρητικό διατροφικό πολιτισμό 2026 – 2030 της Περιφέρειας Κρήτης είναι ανοικτή σε όλους για συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο. Η υποβολή των προτάσεων είναι έως 5 Ιουλίου 2025 στο: https://ibo.crete.gov.gr/diavouleysh-gia-ton-krhtiko-diatrofiko-politismo-2026-2030/?cn-reloaded=1


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist